Ασαντ: καθηκον μας να καταστρεψουμε τους τρομοκρατες

22:08 28/6/2012 - Πηγή: Fimotro

Σκληρός απέναντι στους τρομοκράτες που δρουν στη χώρα του αλλά και επικριτικός απέναντι στις χώρες που θέλουν να αποτύχει το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν για να επιρρίψουν τις ευθύνες στη Συρία...
εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση.
Σε μία από τις μετρημένες εμφανίσεις του σε μέσα ενημέρωσης ειδικά μέσα στον ενάμιση χρόνο του εμφυλίου που μαίνεται στη Συρία, ο Άσαντ επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει για το άνοιγμα της πολιτικής σκηνής προχωρούν. Ωστόσο, είπε, αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν νόημα «για τους τρομοκράτες και τις χώρες
που τους στηρίζουν».
Όπως εξήγησε, η Συρία είναι υπό διεθνή πίεση λόγω της υποστήριξής της προς τους Παλαιστίνιους αλλά αυτές οι πιέσεις δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα στο παρελθόν και δεν θα έχουν και στο μέλλον.
Πολλές χώρες, είπε ακόμη, θα επιθυμούσαν να δουν το σχέδιο Ανάν να αποτυγχάνει για να επιρρίψουν τις ευθύνες στη Συρία.
Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του ότι η Συρία έχει περιπέσει σε πόλεμο –και μάλιστα εμφύλιο–, ο Άσαντ τόνισε ότι καθήκον της κυβέρνησής του είναι να καταστρέψει τις τρομοκρατικές ομάδες και να σώσει χιλιάδες ζωές αμάχων.
Η σταθερή γραμμή του συριακού καθεστώτος είναι ότι οι εξεγερμένοι και αργότερα πλέον οι αντάρτες είναι τρομοκράτες που καθοδηγούνται από το εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα