Αρση των διακρισεων και για γαμους ομοφυλων θελει ο συριζα...

08:35 9/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Κόλαφο για τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποτελεί, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τον αποκλεισμό των ομόφυλων από το «σύμφωνο συμβίωσης»...

Σε σχετική ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Σαμαρά καλείται τώρα να σεβαστεί την απόφαση του ΕΔΑΔ και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές και άλλες ενέργειες για ίσα δικαιώματα όλων των πολιτών ως προς το σύμφωνο συμβίωσης, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.
Η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει ότι είχε ταχθεί από το 2008, οπότε ψηφίστηκε ο ισχύων νόμος, εναντίον του και είχε καταθέσει συγκεκριμένη τροπολογία για να συμπεριληφθούν τα ομόφυλα ζευγάρια στο σχέδιο νόμου.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επέκταση της άρσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης του γάμου ομοφύλων.
«Σήμερα είμαστε περισσότερο από ποτέ υπερήφανοι για αυτή την πρώτη νίκη, αλλά και παραμένουμε αλληλέγγυοι με τη κοινότητα λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλοφίλων και τρανς και σταθεροί στη δέσμευσή μας για πλήρη τερματισμό όλων των διακρίσεων σε βάρος τους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα