Αρνητικος ο δραγασακης στη διενεργεια δημοψηφισματος...

11:40 24/5/2012 - Πηγή: Fimotro
ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Νέα διαφοροποίηση σε σχέση με τις θέσεις που έχουν εκφράσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όσον αφορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Ευρώ. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ο Γ.Δραγασάκης τοποθετήθηκε
αρνητικά σε μια...
τέτοια προοπτική όταν ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ - σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση - θα πάει σε δημοψήφισμα εφ' όσον αποτύχει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

"Αυτό που λέτε τώρα ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων", απάντησε ο βουλευτής του Συνασπισμού και συνέχισε: "Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan B δεν το θέλω. Τα plan B τα θέλω εντός της ευρωζώνης διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα".

"Να πάμε όλοι οι έλληνες στην Grande Place (σσ αναφέρεται στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών) και να κάνουμε ολοκαύτωμα, μπορούμε να το συζητήσουμε", είπε αστειευόμενος ο κ. Δραγασάκης.
"Άρα δημοψήφισμα ναι ή όχι στην ΕΕ, ναι ή όχι στο ευρώ..", ρώτησαν οι συνομιλητές του τον κ. Δραγασάκη για να λάβουν την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Εγώ προσωπικά λέω όχι".
"Δημοψήφισμα όμως που να συζητήσουμε στρατηγικές επιλογές της χώρας, καταστροφή ή επιβίωση, τέτοια πράγματα μπορούμε να τα σκεφτούμε", επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.
Βέβαια, η αρνητική τοποθέτηση του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος έρχεται σε συνέχεια άλλων τοποθετήσεων από κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού.
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποστηρίξει ότι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσει "οποιοδήποτε κακό σενάριο" είτε για το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ή για άλλα, "πηγαίνοντας στο λαό, ακόμα και με δημοψήφισμα".
Keywords
Τυχαία Θέματα