Αρχιζουν σημερα οι πανελλαδικες

07:30 17/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το «protothema.gr» για μία ακόμη χρονιά θα είναι κοντά στην πρώτη μεγάλη μάχη των υποψηφίων και θα τους ενημερώνει για τις λύσεις των θεμάτων. Οι Πανελλαδικές...
Εξετάσεις θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας), δηλαδή το μάθημα της έκθεσης.

Για
πρώτη φορά φέτος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εισακτέοι θα φτάσουν περίπου τους 77.000 ενώ στη μάχη των Πανελληνίων μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 110.000 υποψήφιοι.

Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα γενικής παιδείας (Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα