Αποσυρουν τα μπλοκα αλλα προειδοποιουν οι αγροτες

08:45 28/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους, μετά από 40 ημέρες αγώνα, προχωρούν οι αγρότες των Τεμπών, οι οποίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις προειδοποιούν ωστόσο ότι θα κατέβουν...
και πάλι στην Αθήνα όταν το νομοσχέδιο έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.
«Η αποχώρησή μας από τα Τέμπη δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τον αγώνα... Θα μας βρουν μπροστά τους
κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού" είπε αγρότης από τα Τέμπη, αποχωρώντας με το τρακτέρ του από το μπλόκο.
Οι αγρότες της Νίκαιας καλούν για αύριο στις 5 το απόγευμα όλα τα μπλόκα σε αγωνιστικό εορτασμό στο Κιλελέρ, ο οποίος φέτος αποκτά συμβολικό χαρακτήρα. Εκεί θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους με τις περισσότερες φωνές να μιλούν για σταδιακή αποκλιμάκωση και άνοιγμα των μπλόκων.
Εν τω μεταξύ αγρότες στην Ηγουμενίτσα, ζωγράφισαν έναν κόκκινο σταυρό και έσπασαν την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ στην είσοδο του γραφείου του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Μάριου Κάτση. Μάλιστα κόλλησαν ένα ενοικιαστήριο στην είσοδο και πέταξαν τομάτες και αβγά.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί ο πόλεμος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες που τον προπηλάκισαν, με βαρείς χαρακτηρισμούς και από τις δύο πλευρές. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους αγρότες που του επιτέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ενώ κατονόμασε έναν από τους δράστες.
«Φακελάκια» και κοινό απατεώνα χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγροτοσυνδικαλιστής. «Εμείς αγωνιζόμαστε για τα σπίτια μας και την πατρίδα. Κοινός απατεώνας και 'φακελάκιας' ο Ηγουμενίδης» απαντά ο Μιχ. Λεονταράκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα