Απορριφθηκε το νομοσχεδιο για τις αποκρατικοποιησεις...

23:25 27/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποίησεις δημοσίων οργανισμών. Υπέρ του νομοσχεδίου ...
ψήφισαν 25 βουλευτές, εναντίον 25 ενώ 5 τήρησαν αποχή.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και οι βουλευτέ ςτου κόμματος Γιώργος Προκοπίου και Σοφοκλής Φυττής. Υπέρ ψήφισνα ακόμη ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ
Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας.

Εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Νίκος Κουτσού.

Αποχή τήρησαν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, Άγγελος Βότσης, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίνου και ο Αντώνης Αντωνίου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε προηγουμένως με 28 ψήφους εναντίον, 24 υπέρ και τρεις αποχές, το Σχέδιο Απόφασης του ΑΚΕΛ, το οποίο καλεί την Κυβέρνηση σε επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα κατά την οποία να υπερασπισθεί το δημόσιο χαρακτήρα των ημικρατικών οργανισμών.

Η απόρριψη του νομοσχεδίου που αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση θέτει σε κίνδυνο την εκταμίεσυη της επόμενης δόσης του δανείου και βάζει τη Κύπρο σε δίνη στάσης πληρωμών.

Εικάζεται πως εντός των ημερών η κυβέρνηση θα επανέλθει με το νομοσχέδιο ελπίζωντας πως θα γίνουν δεύτερες σκέψεις και θα υπερψηφιστεί.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα