Απονεμηθηκε το βραβειο μπουkερ 2014...

Η επιτροπή του βραβείου Man Booker αποφάσισε για την καλύτερη πένα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας αυτής της χρονιάς. Ο Αυστραλός συγγραφέας Ρίτσαρντ Φλάναγκαν ...
είναι ο νικητής του εφετινού 46ου Βραβείου Μπούκερ για το μυθιστόρημά του «The Narrow Road to the Deep North» (Chatto & Windus).
Η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα στην πατρίδα του την Τασμανία και την θρυλική σιδηροδρομική γραμμή Βιρμανίας –Ταϊλάνδης. Εκεί πέθαναν από το 1942 έως το 1943 200.000 αιχμάλωτοι πολέμου οι οποίοι δούλευαν σαν σκλάβοι. Ο αριθμός αυτός, είπε ο Φλάναγκαν,
αντιπροσωπεύει περισσότερα πτώματα από τις λέξεις που υπάρχουν στο βιβλίο μου. Ο Φλάναγκαν έκανε 12 χρόνια για να γράψει το μυθιστόρημά του, ενώ διέγραψε από τον υπολογιστή του πέντε προηγούμενα.

Η τελετή στο Γκίλχολντ του Λονδίνου ολοκληρώθηκε με τον νικητή μαζί με τη δόξα να παραλαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 στερλινών.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά στα 46 χρόνια του θεσμού, που συμμετείχαν και Αμερικανοί λογοτέχνες, δυο από αυτούς στην βραχεία λίστα.

Οι υπόλοιποι της βραχείας λίστας είναι οι: Joshua Ferris (ΗΠΑ) To Rise Again at a Decent Hour (Viking) Karen Joy Fowler (ΗΠΑ) We Are All Completely Beside Ourselves (Serpent's Tail) Howard Jacobson (Μ. Βρετανία) J (Jonathan Cape) Neel Mukherjee (Μ. Βρετανία) The Lives of Others (Chatto & Windus) Ali Smith (Μ. Βρετανία) How to be Both (Hamish Hamilton).
Keywords
Τυχαία Θέματα