Απομακρυνε η βορεια κορεα δυο πυραυλους απο θεση εκτοξευσης...

19:41 7/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Η Βόρεια Κορέα απομάκρυνε δύο πυραύλους Musudan από τη θέση εκτόξευσης στις ανατολικές ακτές της χώρας όπου τους είχε τοποθετήσει, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης, σηματοδοτώντας ...
μείωση των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο.
Η Πιονγκγιάνγκ απειλούσε με επιθέσεις στην περιοχή, μετά την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ακολούθησαν την τρίτη πυρηνική δοκιμή της.
Οι δύο πύραυλοι ήταν έτοιμοι
για εκτόξευση αλλά η Βόρεια Κορέα «τους μετακίνησε», σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο. Παρόμοιες πληροφορίες μεταδίδει και το νοτιοκορεατικό Yonhap, επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ωστόσο υπογράμμισε ότι «έχουμε δει πρόσφατα μία παύση των προκλήσεων».
Πάντως, ο βορειοκορεατικός στρατός απείλησε σήμερα με άμεσα αντίποινα εάν «έστω και μια οβίδα» πέσει στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, μια συνήθης προειδοποίηση από την Πιονγκγιάνγκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, τα βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν λάβει διαταγή «να ενεργήσουν αμέσως στην περίπτωση που πέσει έστω και μια οβίδα» στη βορειοκορεατική πλευρά των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στις δυο χώρες, στην Κίτρινη Θάλασσα.
Και εάν οι Αμερικανοί και οι Νοτιοκορεάτες αντιδράσουν από την πλευρά τους, τότε τα νοτιοκορεατικά νησιά στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων θα γίνουν «παρανάλωμα του πυρός», προειδοποιεί η διοίκηση του στρατού.
Οι εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο αναμένεται να συζητηθούν στη διάρκεια της αυριανής συνάντησης στον Λευκό Οίκο του αμερικανού προέδρου με τη νοτιοκορεάτισσα ομόλογό του Παρκ Γκουέν-χίε.
Keywords
Τυχαία Θέματα