Απολυσεις στην catalunya bank...

Από 2.800 έως 4.800 υπαλλήλους σχεδιάζει να απολύσει η διασωθείσα από το ισπανικό κράτος τράπεζα Catalunya Banc, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκησή της...

Η ισπανική τράπεζα έχει ήδη συμφωνήσει με τα εργατικά σωματεία στο ύψος της αποζημίωσης για την αποχώρηση των υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στο δυναμικό της θα κληθούν να συμφωνήσουν να εργασθούν είτε με χαμηλότερους μισθούς, είτε λιγότερες ημέρες.
Η επιδείνωση
της οικονομικής κατάστασης της Catalunya Banc είχε κάνει επιτακτική την ανάγκη καρτικοποίησής της το 2011. Το πιστωτικό ίδρυμα είχε εισπράξει περί τα 10 δισ. ευρώ ως βοήθεια στα πλαίσια του προγράμματος διάσωσης 41 δισ. ευρώ που έθεσε σε εφαρμογή η Ευρωζώνη για τις ισπανικές τράπεζες.
Πλέον, η Catalunya Banc βρίσκεται σε καθεστώς διαχειριστικής επιτήρησης από το ειδικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, FROB, το οποίο σχεδιάζει την πώλησή της, πιθανώς περί τα τέλη του έτους.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, με την περικοπή των θέσεων εργασίας, η τράπεζα θα γίνει «πιο ελκυστική» για τους επίδοξους αγοραστές της. Πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερους ενδιαφερόμενους αγοραστές τους μεγάλους ισπανικούς τραπεζικούς κολοσσούς Santander, BBVA, και CaixaBank.
Πηγές: Γερμανικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα