Αποκαλυψη - βομβα toy θανου πασχαλη στην "παρασκευη και 13"...

12:47 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ 14 ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Ο άνθρωπος είναι ειδικός στις αποκαλύψεις. Όπου εργάζεται τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Σήμερα στην "Παρασκευή και 13" του Αιμίλιου Λιάτσου, αποκαλύπτει ότι 14 μάνατζερ διάσημων καλλιτεχνών έπεσα στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ. Αναλυτικά το ρεπορτάζ : Σε 850.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα που απέκρυψαν δεκατέσσερις...
μάνατζερ πολύ γνωστών καλλιτεχνών πιάστηκαν
πρόσφατα στα δίχτυα του ΣΔΟΕ καθώς, όπως διαπιστώθηκε, διενεργούσαν συναυλίες, κυρίως το καλοκαίρι, κόβοντας ελάχιστα τιμολόγια, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα εισέπρατταν «κάτω από το τραπέζι». Η πιο καραμπινάτη υπόθεση αφορά το πολύ γνωστό φεστιβάλ του Βύρωνα για την περίοδο 2008-2009, γεγονός που οδήγησε στο χαρακτηρισμό ότι επρόκειτο για ένα φεστιβάλ φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να σταματήσει με απόφαση του δημάρχου να διοργανώνει από πέρυσι το καλοκαίρι, συναυλίες καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι για 19 συναυλίες που έγιναν το 2008 και το 2009 τα περισσότερα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί ως αμοιβή των καλλιτεχνών και των τεχνικών κάθε συγκροτήματος είχαν δοθεί από το Πνευματικό Κέντρου του δήμου Βύρωνα, το οποίο είχε την αρμοδιότητα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Βράχων, σε βαλίτσες μετά το τέλος των συναυλιών σε 14 μάνατζερ που εκπροσωπούσαν πασίγνωστα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.
Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου που συνέταξε το ΣΔΟΕ έπειτα από έφοδο στο Πνευματικό Κέντρο (πρόεδρος του οποίου είναι η Πηνελόπη Δάφνη και κατά νόμον υπάγεται στο νυν δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά), διαπιστώθηκε τεράστια απόκρυψη ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για τα έτη 2008 και 2009, ενώ θα ερευνηθούν και τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2000.
Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το ΣΔΟΕ από το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και πλήθος εγγράφων και λογαριασμών που τους προσκόμισε ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κόνσουλας, η υπόθεση μοιάζει με «παγόβουνο» που μόλις εντοπίστηκε η κορυφή του.

Πόρισμα-φωτιά για απόκρυψη εισιτηρίων

Κάθε καλοκαίρι στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα το Πνευματικό Κέντρο του δήμου διοργάνωνε τουλάχιστον είκοσι συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, στις περισσότερες από τις οποίες η ανταπόκριση ήταν τεράστια, με θεατές που έφταναν τις 3.000-4.000 ανά εκδήλωση.
Σε όλες τις περιπτώσεις θεωρούνταν από την εφορία εισιτήρια αξίας 10, 20 και 30 ευρώ και όσα δεν «κόβονταν» επιστρέφονταν και ακυρώνονταν. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, καθώς στην πράξη, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ, άλλα εισιτήρια θεωρήθηκαν και πουλήθηκαν και άλλα εμφανίζονταν στα βιβλία του Πνευματικού Κέντρου. Ο λόγος; Προφανής. Αποφυγή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.
Προσέξτε τι αναφέρει το πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ, που εστάλη στην τοπική εφορία για απόκρυψη ΦΠΑ και φόρου από το Πνευματικό Κέντρο: «Με βάση τα εισιτήρια που θεωρήθηκαν από την εφορία και εκδόθηκαν από το Πνευματικό Κέντρο οι εισπράξεις κατ’ έτος είναι οι ακόλουθες: Το 2008, 524.000 ευρώ και το 2009, 372.000 ευρώ. Αυτά που δηλώθηκαν ως αφορο
Keywords
Τυχαία Θέματα