Αποφασισμενος για μεταρρυθμισεις ο αρβανιτοπουλος

14:14 8/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Προκάλεσε αίσθηση o Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης...
Εμφανίστηκε αποφασισμένος για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που δεν θα μείνουν για άλλη μια φορά στα χαρτιά και συνεπώς για συγκρούσεις.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
1. Στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που έχει να πραγματοποιηθεί 30 χρόνια, με παράλληλη αξιολόγηση όλου του συστήματος και όχι ως ποινολόγιο, αλλά ως βάση για να γίνουν οι αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις
2.
στην κατάθεση Νομοσχεδίων για το Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο εντός του 2012
3. στην υποστήριξη της εκκλησίας στο κοινωνικό της έργο
4. στα σχολεία που πρέπει να λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς και βιβλία
5. στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ελληνικών ανωτάτων ιδρυμάτων το οποίο σημαίνει ανοικτά ΑΕΙ και ΤΕΙ για να παρέχουν το δημόσιο αγαθό της παιδείας σε περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Σχετικά με το Νόμο για την Ανωτάτη διευκρίνισε ότι η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί με την εφαρμογή του νόμου στο σκέλος της διοίκησης και τόνισε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα γίνουν οι απαραίτητες διασαφηνίσεις και προσαρμογές χωρίς να αλλοιώνεται ο πυρήνας, η κατεύθυνση και η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο Υπουργός επικοινώνησε με τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, για να υπάρξει - όπως και έγινε- σύσκεψη με τους εκπροσώπους τους για την κατ’ αρχήν συμφωνία στο πλαίσιο των προγραμματικών αρχών που ανέγνωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα