Αποχωρησαν οι αντιεξουσιαστες απο τη νομικη

16:27 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
Έληξε πριν από λίγο η κατάληψη της Νομικής Σχολής, αφού αποχώρησαν από το κτήριο οι αντιεξουσιαστές. Από το πρωί σήμερα βρέθηκαν στην...
περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει το κτήριο, χωρίς όμως να υπάρξει επέμβαση. Αργότερα, και με την παρέμβαση του πρύτανη και των φοιτητικών συλλόγων, που ζητούσαν να αποχωρήσει η αστυνομία, ώστε να φύγουν και οι καταληψίες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ
έφυγαν.

Λίγη ώρα μετά, περί τους 30-40 αλληλέγγυους στην κατάληψη έφτασαν στο σημείο και οι καταληψίες αποχώρησαν από τη Μασσαλίας προς τα Εξάρχεια. Η κατάληψη είχε ξεκινήσει την Παρασκευή, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν στο κτήριο, υποστηρίζοντας ότι ζητούν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Πάντως οι κοσμήτορες της Νομικής σχολής και της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών έχουν υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για βανδαλισμούς. Επίσης, μήνυση για διακεκριμένες φθορές έχει καταθέσει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, σημειώθηκαν ζημιές στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται κοντά, ενώ αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές στα αγάλματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Μασσαλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα