Αποχωρει το δηκο απο την κυβερνηση αναστασιαδη''...

13:34 27/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έλαβε χθες μια καθαρή και ιστορική απόφαση για αποχώρηση από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, επικρίνοντας...
εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «επέλεξε να αγνοήσει πλήρως τις απόψεις και τις θέσεις του Κόμματος στο Κυπριακό και να ακυρώσει την προεκλογική συμφωνία που είχε με το Δημοκρατικό Κόμμα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τους Υπουργούς του κόμματος να υποβάλουν τις παραιτήσεις
τους. Έστειλε ακόμη το μήνυμα ότι «όσοι ονειρεύονται η επιδιώκουν διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος θα προσκρούσουν στην ενότητα και αποφασιστικότητα του περήφανου Δηκοϊκού κόσμου». Για την ψηφοφορία το απόγευμα για τις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα εξετάσει το νομοσχέδιο και τις τροπολογίες σε ειδική συνεδρία και θα αποφασίσει πώς θα τοποθετηθεί στην ολομέλεια.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι η Συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου επιβεβαιώνει τις παλαιές και περιλαμβάνει νέες υποχωρήσεις της πλευράς μας, υποχωρήσεις τόσες πολλές και τόσο σημαντικές, όπως είπε, «ώστε η Τουρκική πλευρά να πετυχαίνει τις περισσότερες από τις διαχρονικές επιδιώξεις της πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασής τους».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από μία κακή βάση η οποία θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια κακή λύση, όπως είπε.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ ορθώς, ήταν συνεπές απέναντι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στηρίζοντας με πολιτικό κόστος πολιτικές και αποφάσεις, που είτε ήταν συμβατές με την προεκλογική συμφωνία που συνήψε, είτε επιβάλλονταν από τις υποχρεώσεις της χώρας μας μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση έχει ουσία και νόημα, όταν τα κόμματα που συμμετέχουν διαμορφώνουν από κοινού αποφάσεις, προσθέτοντας ότι όταν αυτό δεν συμβαίνει, και μάλιστα για ύψιστης και καθοριστικής σημασίας ζητήματα, «η συμμετοχή ακυρώνεται στην πράξη».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα