Αποχωρει απο την ελστατ ο α. γεωργιου

15:45 3/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Α. Γεωργίου είπε μάλιστα σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters ότι δεν θα...
επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του στη θέση αυτή.
«Έχω ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την απόφασή μου να μην αποδεχθώ την παράταση της θητείας μου… που λήγει σήμερα» επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στο πρακτορείο.
Επίσης, σε δήλωσή του με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του αναφέρει ότι «τα 5 αυτά χρόνια ήταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι», προσθέτοντας ότι «το κόστος ήταν τεράστιο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, δεν παρέδωσα τα όπλα. Είμαι ικανοποιημένος ότι αυτή η μακρόχρονη προσπάθεια απέδωσε καρπούς».
Ο κ. Γεωργίου υπογραμμίζει ότι «τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία και η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όλα αυτά τα 5 χρόνια, στάθηκαν δίπλα στους Έλληνες και την Ελλάδα, προσφέροντάς τους την ουσιαστική και φιλαλήθη υποστήριξη που πρέπει να παρέχει μια στατιστική υπηρεσία σε μια ανεπτυγμένη δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα και όχι παραπλανώντας και υποσκάπτοντάς τους».
Ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την ευχή «όλη αυτή τη δουλειά που έγινε επί της θητείας του να την συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και τηρώντας τις ιδίες στατιστικές αρχές, οι επόμενοι».
Όσον αφορά τις καταγγελίες κατά του Ανδρέα Γεωργίου περί διόγκωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη λήξη της θητείας του προέδρου της χαρακτηρίζονται «ψευδείς» και «ανυπόστατες».
«Επιτέλους, οι Έλληνες μάθαμε πού πραγματικά βρισκόμαστε, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου με τη μακρόχρονη συστηματική υπονόμευση και αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων είχαμε μια ψευδή και ανακριβή εικόνα για την πραγματική κατάσταση της χώρας μας. Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, επίσης, έπαψαν να υπονομεύουν το ευρωπαϊκό στατιστικό σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και καταφέραμε ως ΕΛΣΤΑΤ να γίνουμε στην πράξη, και όχι μόνο τυπικά, μέλος της ευρωπαϊκής στατιστικής οικογένειας», δήλωσε ο κ. Γεωργίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα