Απο αυριο οι νεες διαπραγματευσεις με την τροϊκα

13:14 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Στη σκιά των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, που ζήτησε από την κυβέρνηση να αντισταθεί στις πιέσεις για μειώσεις φόρων, ξεκινά αύριο ο νέος γύρος αξιολόγησης από την τρόικα, με στόχο την ομαλή εκταμίευση...
3,3 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τη διατήρηση του ευνοϊκού κλίματος που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα για την εκτέλεση του προγράμματος.
Η Αθήνα, θέτει ψηλά στην ατζέντα, τη μείωση του ΦΠΑ
στην εστίαση από το 23% στο 13%, θέμα που έχει υποσχεθεί να επανεξετάσει η τρόικα στην επικείμενη αξιολόγηση, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για τίποτα. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αποφεύγουν να προβούν σε εκτιμήσεις για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, χωρίς να αποκλείουν εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου με μείωση του ΦΠΑ για διάστημα έξι μηνών και επανεξέταση του σε δεύτερο χρόνο.
“Αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, σημείο πάντως που με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται να απειλήσει την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου.
Στη “λίστα” με τα προαπαιτούμενα είναι η πρόοδος στην καταπολέμηση της διαφθοράς, το νέο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και η διαμόρφωση συνθηκών μεγαλύτερου ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τρία ζητήματα στα οποία θεωρείται πως έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα