Απιθανα πραγματα

16:38 9/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
θέλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξασκήσει ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του, αυτό της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, κι έσπευσε ο πρωθυπουργός να τον κατακεραυνώσει ότι...
''δηλητηριάζει τη δημοκρατία'' μ' αυτήν του την ενέργεια.

Φυσικά το πως αντιλαμβάνεται ο Σαμαράς τη δημοκρατία το έχουμε όλοι καταλάβει καλά. Έχει απαξιώσει πλήρως το ρόλο του κοινοβουλίου στο οποίο δεν πατάει σχεδόν ποτέ και νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού
περιεχομένου, συνήθως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Αρωγοί του πρωθυπουργού στην επιχείρηση απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος τα πρόθυμα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στο σύνολό τους επιβιώνουν από την κρατική διαφήμιση, τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών και το βρώμικο χρήμα από όπλα, ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο.

Όλοι αυτοί χλευάζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ενήργησε εξόχως δημοκρατικά κι έσυρε στη Βουλή τον άφαντο πρωθυπουργό και τους δήθεν αντιμνημονιακούς αντάρτες, βουλευτές και κόμματα, για να δείξουν στους πολίτες ποιος είναι πραγματικά με ποιον. Την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουμε ποιος στηρίζει την αντιλα'ι'κή κυβέρνηση και ποιος στηρίζει τα συμφέροντα των πολιτών. Τόσο απλά και τόσο καθαρά.

Ειδικότερα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κόμματα τα οποία αποτελούν τον κύριο στόχο αυτής της ενέργειας του Τσίπρα, πρέπει να νιώθουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους γιατί σε λίγο περισσότερες από 24 ώρες θα κληθούν να δείξουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο. Το ίδιο και οι πολιτικοί ογκόλιθοι τύπου Λοβέρδου.

Στον αρχηγό του Σύριζα μπορεί κάποιος να καταλογίσει πολλές πολιτικές ανεπάρκειες. Όχι όμως αυτήν τη φορά, όχι γι αυτήν του την πράξη.

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα