Απιστευτη ατακα κουβελη...

18:38 29/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να μην εγκρίνουν την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος, και συνέδεσε ...
την υλοποίηση της παραίτησης που ο κ. Κουβέλης υπέβαλε χθες με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ όπου παρεπιπτόντως έχει την απόλυτη πλειοψηφία...

«Εάν
τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου» είπε ο κ. Κουβέλης στο ραδιοφωνκό σταθμό Real και υπενθύμισε ότι επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πριν από τέσσερις μήνες με πολύ μεγάλο ποσοστό. «Και βεβαίως επειδή έχω εκλεγεί από συνέδριο, θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, η συλλογικότητα δηλαδή του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, και να αποφασίσουν. Διότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες», συνέχισε ο κ. Κουβέλης και κατά τα λοιπά χαρακτήρισε την παραίτησή του «ουσιαστική».

«Η παραίτησή μου ήταν ουσιαστική αλλα όχι καθόλου προσχηματική αν και ούτε η μειοψηφία του κόμματός μου δεν μου ζήτησε να παραιτηθώ. Έχει την ανάληψη ευθυνών, την αυτοκριτική και σε τίποτε δεν συνδέεται με οποιαδήποτε άλλη στόχευση. Η πολιτική μου ηθική δεν μου επιτρέπει την οποιαδήποτε σχεδίαση ερήμην των αξιών που θέλω να υπηρετώ» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Συνεχίζοντας τις αναφορές στην παραίτησή του ο Φώτης Κουβέλης υπενθύμισε τη δήλωσή του από το βράδυ της περασμένης Κυριακής ότι «και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες». «Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έχω εκλεγεί πριν από 4 μήνες –ανεξάρτητα από το πολύ μεγάλο ποσοστό με το οποίο εξελέγην- και θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις προσωπικές μου ευθύνες. Είπα βέβαια, το βράδυ της Κυριακής, ότι με τις συντεταγμένες διαδικασίες και όπως αυτές προβλέπονται από το καταστατικό θα απευθυνθώ στα όργανα. Και αυτό έκανα. Και από κει και πέρα τα όργανα του κόμματος, πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες θα αποφασίσουν για την παραίτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός αλλά και για την εσωκομματική κριτική που δέχεται από μέλη της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για φίλια πυρά που πολλές φορές είναι πολύ πιο έντονα από εκείνα που έρχονται έξω από το κόμμα κάνοντας λόγο και για «πυρά από εξωγενή κέντρα».

«Δεν επιχειρώ καμία άλλου τύπου ερμηνεία από αυτή που καταγράφεται διότι στην πολιτική και κοινωνική ζωή αυτό που καταγράφεται πρέπει να αξιολογείται. Αλλά εάν τα όργανα του κόμματος, αν η Κεντρική Επιτροπή στην οποία θα μιλήσω την προσεχή εβδομάδα, θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, βεβαίως να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου. Να την κάνουν αποδεκτή. Και βεβαίως επειδή έχω εκλεγεί από συνέδριο, θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, η συλλογικότητα δηλαδή του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, και να αποφασίσουν. Διότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

«Δεν έχω στόχο την Προεδρία της Δημοκρατίας»
Καμία συσχέτιση δεν έχει η παραιτήσή μου με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης μια ημέρα μετά την υποβολή της παραίτησής του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν έχω καμία τέτοια σχεδίαση ή στόχο. Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Real FM με ένα τρόπο που καθόλου δεν μπορεί να εκληφθεί σαν διάψευση των σεναρίων που θέλουν τον κ. Κουβέλη να ενδιαφέρεται για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια.

Προσπαθώντας να εξηγήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής το οποίο χαρακτήρισε «συντριπτικό χτύπημα» ο κ. Κουβέλης επιμέτρισε τα λάθη της ΔΗΜΑΡ ως εξής: «ένα από τα λάθη ήταν ότι δεν προσδιόρισε με σαφήνεια τους λόγους που έφυγε από την κυβέρνηση και το τι ήθελε να κάνει στο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Είχαμε πει ότι θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν έγινε με την αναγκαία πολιτική σαφήνεια με αποτέλεσμα πολλοί να μιλάνε ορθά για δίβουλο λόγο σε ορισμένες φορές».

Ερωτηθείς για τους λόγους που αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση χαρακτήρισε «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι την υπόθεση της ΕΡΤ» προσθέτοντας ότι, μεταξύ άλλων, «δεν είχαμε συμφωνήσει φόρο επί του ακινήτου και όχι επί της ακίνητης περιουσίας, δεν είχαμε συμφωνήσει την αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, δεν είχαμε συμφωνήσει ότι δεν θα υπάρξει αντιρατσιστικός νόμος».

Ο Φώτης Κουβέλης κλήθηκε, επίσης, να απαντήσει στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι προσδιορίστηκε με εκκρεμές πολιτικής του τύπου "πότε καταργώ το μνημόνιο πότε κάνω δημοψήφισμα" σημειώνοντας παράλληλα ότι στο λόγο του είναι παρών ο παπανδρεικός λόγος. «Ας οριοθετηθεί το εκκρεμές και τότε μπορεί να κάνει κανείς άλλες προσεγγίσεις» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

«Εκείνο που λέω ότι χρειάζεται καινούργιο μπλοκ κυβερνητικής εξουσίας στον τόπο με πολιτικό περιεχόμενο που θα μετακινεί προς τα αριστερά τη βαθιά συντηρητική στροφή της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Απαντώντας τέλος στις αιτιάσεις για την απόφαση μη συνεργασίας με την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «όταν μας καλούσαν να εγκαταλείψω την άποψη που είχα για το περιεχόμενο και να μπω σε μια διαδικασία Ελιάς χωρίς δεσμεύσεις θετικού χαρακτήρα για το περιεχόμενο, όταν έλεγα ότι δεν μπορεί να γίνει με συνητηρτικό πρόσημο για να στηριχθεί η κυβέρνηση, εκείνη η πρόσκληση απερρίφθη από το σώμα του συνεδρίου. Τα όσα έπραξε η ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητα από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν μια απόφαση που έλαβαν λίγοι αλλά του συνεδρίου, δεν πορευθήκαμε στη βάση προσωπικών αποφάσεων. Λέει η μειοψηφία "αν μας ακούγατε θα ήταν διαφορετικό αποτέλεσμα", αλλά αυτό είναι ζητούμενο».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα