Απαντηση ν. κουτρικα στον "επι χρονια εργαζομενο" της ερτ

17:48 17/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Σίγουρα πίσω... από το τίτλο του δημοσιεύματος κρύβετε ένας καλός και αγαπητός συνάδελφος της ΕΡΤ με... "όνομα και επώνυμο" που διατηρώντας την ανωνυμία του (μη πάθει καμία ζημιά) αποτυπώνει μερικές σωστές...
και δίκαιες σκέψεις για την ΕΡΤ αγνοεί όμως και δεν διατυπώνει και μερικά άλλα φλέγοντα ζητήματα.
Είναι βέβαιο... ότι γνωριζόμαστε και έτσι παίρνω την πρωτοβουλία να του θυμώσω κάποιους παραμέτρους
που ίσως ξεχνά...για δικούς του λόγους!
Ποτέ... μα ΠΟΤΕ με κυβέρνηση την ΝΔ δεν έγιναν στενά και αυστηρά κομματικές επιλογές στην ΕΡΤ παρά μόνο της διοίκησης και του ΔΣ της εταιρείας όπου ήταν και λογικό αφού η κυβέρνηση νομοθετικά διορίζει τις διοικήσεις της ΕΡΤ κάτω από την εποπτεία του αρμόδιου υπουργού της εκάστοτε κυβέρνησης.
Να θυμίσω επίσης έτσι "για την τιμή των όπλων" ότι...ο γενικός δ/ντής ενημέρωσης την περίοδο του ΠΑΣΟΚ Ι.Παπουτσάνης διατηρήθηκε και παρέμεινε στη θέση του και επί Νέας Δημοκρατίας όπως και οι περισσότεροι δ/ντες ενώ το πρόσωπο που παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο και συγκεκριμένα η Μ.Χούκλη ουδεμία σχέση με τη ΝΔ είχε!
Ενώ..εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων όλοι παρέμειναν στις θέσεις τους και το κυριότερο δεν έγινε ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ στην ΕΡΤ!
Τόσο... το πρόγραμμα της ΕΡΤ, όσο... και οι ειδήσεις μπήκαν στον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια ενώ το κεντρικό δελτίο και τα άλλα δελτία κατάφεραν να φτάσουν την πρώτη κατηγορία του ανταγωνισμού όσο για το πρόγραμμα πολλές φορές... ξεπέρασε κατά πολύ την πρωτιά του ανταγωνισμού!
Αντίθετα...και ας βγουν να με διαψεύσουν, το ΠΑΣΟΚ υπό της οδηγίες του Γεώργιου Παπανδρέου και των εκλεκτών του... κυρίου Παύλου Γερουλάνου και αργότερα Μόσιαλου, Καψή το ΠΑΣΟΚ επέλεξε όλα το προσωπικό κομματικά και όχι μόνον!
Αρκεί... να θυμίσω στον "επί χρόνια εργαζόμενο της ΕΡΤ" ότι και εγώ με τη σειρά μου "επί... 19 χρόνια εργαζόμενος (και μετά απολυμένος για κομματικά λόγους) της ΕΡΤ βίωσα προσωπικά την κομματική ΕΡΤ "γαλλικού μοντέλου" Γερουλάνου αφού είδα με τα μάτια μου τις κομματικές επιλογές των "συντρόφων" Παπανδρεϊκών!
Χωρίς βεβαίως να έχω απολύτως τίποτε να χωρίσω με κανένα... κομματικά να θυμίσω τις "επιτροπές προσλήψεων δημοσιογράφων της ΕΡΤ" που ενέκριναν επί ΠΑΣΟΚ όποιον ερχόταν από το Γραφείο του κυρίου Γερουλάνου και την ωραιότατη διευθύντριά του για πρόσληψη στην ΕΡΤ με αποτέλεσμα... συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ πέταγαν έξω και έσερναν στην ανεργία δημοσιογράφους συναδέλφους τους αφού συμμετείχαν με "αλαζονεία ως ειδήμονες" στις επιτροπές μακελειού ανθρώπων (όπως έκαναν και σε εμένα που είχα 19 χρόνια από την ΕΡΤ) για να προσλάβουν "αμούστακα" δημοσιογραφάκια που μάλιστα ακόμα και σήμερα κάποιοι (που μόνο σε τηλεοπτικούς σταθμούς της γειτονιάς είχαν δουλέψει) να καυχιούνται σήμερα για το έργο τους μέσω ιστοσελίδων με τίτλο "Γιατί ενόχλησε η ΕΡΤ" !
Να θυμίσω για πολλοστή φορά...τις μειώσεις μισθών επί ΠΑΣΟΚ...τις ανύπαρκτες εκτός έδρας αποζημιώσεις των εργαζομένων,το ανύπαρκτο π
Keywords
Τυχαία Θέματα