''ανυποστατα τα σεναρια για νεες μειωσεισ''...

08:24 12/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ανυπόστατα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ...
τα σενάρια για νέες μειώσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και νέο ψαλίδισμα των συντάξεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα αντέχουν περαιτέρω επιβαρύνσεις ενώ σημείωσε πως τώρα είναι η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών.
Για το θέμα της
άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί και να τεθεί σε κίνδυνο η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.
Αναφερόμενος στο μέτρο της κινητικότητας, είπε πως το εγχείρημα μπορεί να βασίζεται μόνον στη συνολική αξιολόγηση δομών, δηλαδή φορέων και υπηρεσιών και στη συνολική αξιολόγηση προσώπων.
Μάλιστα χαρακτήρισε την κινητικότητα αναγκαία θεσμική διαδικασία, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφισταμένων κενών σε άλλες υπηρεσίες. «Κινητικότητα δε σημαίνει ούτε αμφισβήτηση της αξίας του υπαλλήλου, ούτε απόλυση», πρόσθεσε.
Για την συνεργασία του με τον Αντ. Σαμαρά, ανέφερε πως έχουν καθημερινή στενή συνεργασία με καθαρούς όρους και με σαφείς εθνικούς στόχους και συμπλήρωσε: «Έχουμε την ίδια αγωνία και την ίδια επιδίωξη: να βγει η πατρίδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη. Αυτό δεν αναιρεί τις διαφορετικές πολιτικές μας ταυτότητες».
Τέλος, με αφορμή την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για αμηχανία, εσωτερικές αντιφάσεις και παλινωδίες. Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατέληξε, κινείται πάντοτε ανάμεσα στο ευρώ και το εθνικό νόμισμα, την ευρωπαϊκή προοπτική και τις ψευτολεβεντιές, που εν τέλει είναι η συνταγή της περιθωριοποίησης της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα