Αντεχε η δημοτικοτητα της μερκελ παρα το προσφυγικο

10:44 9/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Η στήριξη προς την Άνγκελα Μέρκελ έχει αυξηθεί σε επίπεδο ρεκόρ για τα δεδομένα αυτής της χρονιάς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη, ενόψει της εκλογών...
σε τρια ομόσπονδα κρατίδια την Κυριακή, ωστόσο τα ποσοστά του κόμματος της δεν καταγράφουν αύξηση.
Η δημοσκόπηση
δείχνει ότι η Μέρκελ, που είναι αντιμέτωπη με σθεναρή αντίσταση στην πολιτική των «ανοιχτών θυρών» για τους πρόσφυγες, κερδίζει το 50% στην πρόθεση ψήφου στην υποθετική ερώτηση «τι θα ψήφιζαν στις προεδρικές εκλογές», έναντι του 13% που συγκεντρώνει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το ποσοστό που συγκεντρώνει η Μέρκελ είναι αυξημένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Ωστόσο, ο συντηρηριτικός συνασπισμός, που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU) και του Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), έχει αμετάβλητο ποσοστό 35%. Το SPD, εταίρος της κυβέρνησης Μέρκελ, παρουσιάζει μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα, στο 23%.
Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), που αναμένεται να τα πάει καλά στις εκλογές της Κυριακής στην Βάδη Βυτερμβλεργη, την Ρηνανία-Παλτινάτο και την Σαξονία – Άνχαλτ, αγγίζει ποσοστό 10%.
Οι εκλογές αποτελούν το πρώτο τεστ για την πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό.
Πηγή: http://www.cnn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα