Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο πέτσας

09:20 16/9/2020 - Πηγή: Fimotro

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο νέου lockdown κάποια στιγμή στο μέλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέο lockdown είπε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν υπάρχει δίλημμα

“οικονομία ή υγεία”».

Για ανησυχητικές τάσεις στην Αττική, οι οποίες προκαλούν πίεση στο σύστημα Υγείας, έκανε λόγο ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στη ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη, καθώς το 60% των ΜΕΘ έχουν καταληφθεί στην Αττική από ασθενείς με κορωνοϊο, τονίζοντας ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς από την μεριά του ανέφερε ότι υπάρχουν 4.089 ενεργά κρούσματα, που είναι απομονωμένα μαζί με τις επαφές τους, εκ των οποίων τα 1.829 στην Αττική.

Για την Αττική, είπε πως η επίπτωση είναι 3 ανά 100.000, αριθμός ο οποίος δείχνει μέτριο κίνδυνο. Κρίθηκε, όμως, αναγκαία η λήψη μέτρων, καθώς η ιχνηλάτηση έδειξε πολλές επαφές και έντονη κινητικότητα στον πληθυσμό.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως είναι διαθέσιμες 200 ΜΕΘ για κορωνοιο, ενώ στην πρώτη φάση της επιδημίας υπήρχαν 400, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν όταν χρειαστεί.

The post Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο Πέτσας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα