Ανησυχος ο αναστασιαδης για την κατασταση στην κεντρικη τραπεζα κυπρου...

08:45 15/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Νομικά θέματα τα οποία εγείρονται σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου συζήτησε ...
το Σάββατο το βράδυ ο Κύπριος με το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε σχεδόν 90 λεπτά, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ κλήθηκε και ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης,
ο οποίος είχε και το απόγευμα συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

Ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία για τα όσα συμβαίνουν στη Κεντρική Τράπεζα, που έχουν διαμορφώσει μία κατάσταση, που δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Όπως σημείωσε, εγείρονται κάποια νομικά θέματα, τα οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκρινε σωστά ότι θα πρέπει να τα συζητήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα. Ο κ. Κληρίδης δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες λέγοντας πως τα ζητήματα είναι λεπτά και ρευστά.

Σε σχέση με την ποινική έρευνα για αναφορές που έγιναν ως προς κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του βοηθού γενικού εισαγγελέα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση σχετικά με την ποινική έρευνα, η οποία αναμένεται να αρχίσει τη Δευτέρα».

Τα κόμματα έχουν ζητήσει την παραίτηση τη Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη καθώς έχουν εγερθεί θέματα που εχουν να κάνουν με ενδεχόμενη διαπλοκή και με καταγγελίες για εκβιασμό βουλευτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα