Ανησυχια μπαν κι μουν για την κλιμακωση της βιας στη συρια


Την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μετά τις πληροφορίες για βομβαρδισμό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιαρμούκ στη Δαμασκό από τις κυβερνητικές δυνάμεις. «Οι πληροφορίες για... αεροπορικό βομβαρδισμό που προκάλεσε πολλά θύματα ανάμεσα στους Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Γιαρμούκ προκαλούν μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

Ανέφερε ακόμη πως έλαβε «ανησυχητικές πληροφορίες για τη σφαγή αμάχων στο χωριό Ακράμπ κοντά στη Χάμα» και επανέλαβε τις κατηγορίες
για χρήση πυραύλων από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Ο γ.γ. του ΟΗΕ τόνισε πως οι «τυφλές και δυσανάλογες» επιθέσεις εναντίον αμάχων θα μπορούσαν να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου» και κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν «τον τραγικό κύκλο της βίας». Επισήμανε επίσης πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην πολιτική μετάβαση».
Απηύθυνε τέλος έκκληση για επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια προς το συριακό λαό και υπογράμμισε «τη σημασία να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη βία στη Συρία».
Keywords
Τυχαία Θέματα