Ανησυχει η εκκλησια για τις επιθεσεις με μολοτοφ

19:31 9/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην Εκκλησία της Ελλάδος μετά τη νέα επίθεση, με τέσσερις βόμβες μολότοφ στη Μονή Πετράκη. Το μπαράζ επιθέσεων σε ναούς και άλλους...
θρησκευτικούς χώρους ξεκίνησε την προπερασμένη Κυριακή με την εισβολή αντιεξουσιαστών στον Αγ.Γρηγορίο Παλαμά στη Θεσσαλονίκη -στη διάρκεια της Λειτουργίας -και συνεχίστηκε μέσα στην εβδομάδα με βανδαλισμούς σε δύο ναούς της Αθήνας.

Η
Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να μην οξύνει τα πνεύματα, ευχόμενη «να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσουν η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων» καθώς και «ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες».

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, ιεράρχες επισημαίνουν, στέλνοντας εμμέσως και μήνυμα στις Αρχές και την κυβέρνηση για την ανάγκη προστασίας των ιερών ναών, πως «το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία».

Πηγές της Εκκλησίας της Ελλάδος πάντως εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις συνεχείς επιθέσεις και κάνουν λόγο για χουλιγκανισμό των δραστών.

«Πλέον μιλάμε για πλήρη αποθράσυνση των δραστών και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών» αναφέρουν.

Στις επιθέσεις εναντίον ορθόδοξων εκκλησιών στην Ελλάδα αναφέρθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Keywords
Τυχαία Θέματα