''ανεξηγητη και ακατανοητη η σταση του υποικ για τον εφκ ''...

15:24 4/9/2013 - Πηγή: Fimotro
«Ανεξήγητη και ακατανόητη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τη στάση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης...

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, «η χειμερινή περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης
ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών».
«Η εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης του Ε.Φ.Κ, αυξημένου κατά 440%,την περασμένη χειμερινή περίοδο 2012-2013, έναντι της προηγούμενης περιόδου, επιβάρυνε την τιμή λιανικής ανά λίτρο κατά 35% περίπου», επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, το μέτρο αυτό επέφερε μείωση των δημοσίων εσόδων άνω των 300 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογισθεί η απώλεια φόρου εισοδήματος από τον μειωμένο τζίρο των επιχειρήσεων κατά 70%, που διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο στόχος πάταξης της λαθρεμπορίας και της παράνομης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης απέτυχε, γεγονός που σύμφωνα με την Ομοσπονδία »ομολογείται και επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη απόφαση για την επέκταση εγκατάστασης συστημάτων εισροών εκροών (χωρίς τεχνικές προδιαγραφές) στις εγκαταστάσεις όλων των διακινητών πετρελαίου θέρμανσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα