ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Η FAI

10:16 1/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία FΑΙ ευθύνεται για την έκρηξη πακέτου - βόμβας, στο στρατόπεδο των Ιταλών αλεξιπτωτιστών «Para Folgore» στο Λιβόρνο, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης...

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης, βρισκόταν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στο ίδιο το πακέτο που έφτασε μέσω ταχυδρομείου.
Από την έκρηξη τραυματίσθηκε σοβαρά ο 41χρονος αξιωματικός Αλμπέρτο
Αλμπαμόντε, ο οποίος υπέστη την χειρουργική αφαίρεση πέντε δακτύλων των χεριών, φέρει σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ πρόκειται πιθανότατα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.
Επίσης, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, το πακέτο βόμβα που έφτασε σήμερα στις φυλακές του Κορυδαλλού, είχε σταλεί από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Φλωρεντία.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση του Λιβόρνο» και εξέφρασε όλη του την αλληλεγγύη στους άνδρες της ταξιαρχίας Φόλγκορε που «φέρουν σε πέρας με υποδειγματικό τρόπο το έργο τους, στο Αφγανιστάν». Την καταδίκη και την αλληλεγγύη του εξέφρασε και ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Yπενθυμίζεται ότι η Fai είχε «υπογράψει» και τις αποστολές εκρηκτικών πακέτων, τον περασμένο Δεκέμβριο, προς τις πρεσβείες της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Χιλής, στη Ρώμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα