Αναβολη ως τις 20 μαρτιου...

11:28 12/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Για τις 20 Μαρτίου αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Ρούμπι-γκέιτ, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε μετά από παραγγελία του δικαστηρίου του Μιλάνου...
από τρεις ιατρούς, κατέληξε στην διαπίστωση ότι ο «Καβαλιέρε» αντιμετωπίζει πράγματι «εύλογο κώλυμα» για λόγους υγείας.
Οι γιατροί επισήμαναν τις αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης του ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), πέρα από μια επιπεφυκίτιδα που τον ταλαιπωρεί.
Παρατηρητές επισήμαναν πως όταν η δίκη επαναληφθεί, ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο θα έχει ήδη αρχίσει τις
διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Την Τρίτη, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ιταλίας, ο γραμματέας του PdL Αντζελίνο Αλφάνο αναμένεται να του παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τις διώξεις που αντιμετωπίζει ο Μπερλουσκόνι.
Το PdL προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι θα απέχει από τις εργασίες του κοινοβουλίου ωσότου λυθεί το πρόβλημα με τις πολλαπλές διώξεις σε βάρος του μεγιστάνα του Τύπου—ο οποίος κατά την ιταλική κεντροδεξιά αντιμετωπίζει έναν δικαστικό «κατατρεγμό».
Νωρίτερα, πορεία διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο στο Μιλάνο πραγματοποίησαν περίπου 200 βουλευτές του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (Pdl), καταγγέλλοντας την στάση των δικαστών απέναντι στον Μπερλουσκόνι.
Στα σκαλοπάτια του δικαστικού μεγάρου, οι βουλευτές τραγούδησαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο και διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια «εξόντωσης» του Καβαλιέρε.
«Προσπαθούν να εξοντώσουν μέσω της δικαστικής οδού τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για σκάνδαλο και εγώ προσωπικά έχω σκανδαλιστεί από τις κινήσεις των δικαστών» δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην συνέλευση των βουλευτών του κόμματος, απειλώντας με αποχή του Pdl στις πρώτες συνεδριάσεις της βουλής, γιατί «αυτό που συμβαίνει είναι ενάντια στις δημοκρατικές αρχές και τους δημοκρατικούς θεσμούς που το Pdl πάντοτε σεβάστηκε» όπως σημείωσε.
Οι δικαστικές περιπέτειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν τελειώνουν με την υπόθεση της Ρούμπι Καρίμα, καθώς δικαστήριο στη Νάπολη αποφάσισε την άμεση παραπομπή του Καβαλιέρε σε δίκη με την κατηγορία της διαφθοράς.
Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 με στόχο την υπονόμευση της τότε κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.
Ο ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, καταθέτοντας στην εισαγγελία της Νάπολης, παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από τον Μπερλουσκόνι για να εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει την κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην Γερουσία, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα