Αναβληθηκε η ορκωμοσια του ουγκο τσαβες

14:51 9/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο ορκωμοσία του Ούγκο Τσάβες, μετά από αίτημα του ίδιου του προέδρου της Βενεζουέλας. Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας... ενέκρινε αίτημα του προέδρου Τσάβες για αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο ορκωμοσίας. Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του να δοθεί στον πρόεδρο όσος χρόνος του χρειάζεται.

Ο Τσάβες,
ο οποίος πάσχει από καρκίνο, νοσηλεύεται στην Κούβα όπου επεβλήθη σε επέμβαση, μετά από την οποία παρουσίασε πνευμονική λοίμωξη. Εδώ και ένα μήνα δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση και θα του ήταν αδύνατο να παραστεί στην αυριανή ορκωμοσία, όπως επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολας Μαντούρο.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο Τσάβες θα πρέπει να δηλωθεί απών και να αναλάβει προσωρινά καθήκοντα ο πρόεδρος της βουλής.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι η ορκωμοσία είναι μια τυπική διαδικασία για έναν πρόεδρο που βρίσκεται ήδη στην εξουσία. Ο Τσάβες, ο οποίος κρατά τα ηνία της Βενεζουέλας από το 1999, επανεξελέγη τον Οκτώβριο για μια τέταρτη θητεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα