Ανατροπες φερνει το νεο νομοσχεδιο για την κεφαλαιαγορα...

13:59 3/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Σειρά ρυθμίσεων πέραν των αναμενόμενων για την επιτροπή κεφαλαιαγοράς περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Καλύπτει θέματα αποκρατικοποιήσεων, τυχερών παιχνιδιών, ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υιοθετεί ...
αυστηρό σύστημα προστίμων για ανασφάλιστα ΙΧ.

Το ν/σ προβλέπει ξεσκαρτάρισμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ, η συντριπτική πλειονότητα κρίνεται ως ανεπίδεκτη είσπραξης, αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που ανοίγουν το δρόμο για άμεσες κατασχέσεις ακόμα
και αν δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, κίνητρα στους φορολογούμενους που πιάστηκαν στα πράσα των ελέγχων να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση με μειωμένες προσαυξήσεις και πρόστιμα πριν από την έκδοση καταλογιστικών πράξεων, διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για θέματα ΦΠΑ όπως και η καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ σε όσους έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά με οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, επί των φορολογικών το νομοσχέδιο εισάγει ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες κρίνεται ότι θα επιταχύνουν την είσπραξη εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές και φοροπρόστιμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα