Ανακρινονται συγγενεις για το φονο του συνοριοφυλακα στη θεσπρωτια

13:24 13/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ασύλληπτο μίσος και εκδικητικό πάθος δείχνει η πρωτοφανής αγριότητα με την οποία δολοφονήθηκε, αρχικά με σφαίρες και στη συνέχεια με… λιθοβολισμό (!), ο 37χρονος συνοριακός φρουρός στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας πολύ κοντά...
Ελληνοαλβανικά σύνορα! Χτυπημένη με πέτρα είναι η κουνιάδα του που χαροπαλεύει και ως πρώτος ύποπτος ανακρίνεται ο κωφάλαλος σύζυγός της.

Ο άτυχος αστυνομικός από την Κόνιτσα που υπηρετούσε στην Ηγουμενίτσα είχε χάσει τον περασμένο Οκτώβριο από ανίατη ασθένεια τη σύζυγό του με την οποία έχει ένα παιδί και λέγεται ότι είχε συνδεθεί ερωτικά με την αδελφή της που είναι
μητέρα δυο παιδιών. Η παράνομη σχέση φαίνεται πως ήταν η αιτία της δολοφονίας, που έγινε με φρικτό τρόπο στο χωράφι της πεθεράς του 37χρονου με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις.

Ο δολοφόνος πλησίασε τα θύματα λίγο πριν νυχτώσει και πυροβόλησε τον εκτός υπηρεσίας συνοριοφύλακα με πιστόλι των 22 χιλιοστών. Όταν εκείνος σωριάστηκε αιμόφυρτος, όρμησε στην κουνιάδα του και την εξουδετέρωσε χτυπώντας την στο κεφάλι με μια πέτρα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει βαρύτατα! Στη συνέχεια, πήγε πάνω από τον τραυματισμένο αστυνομικό και άρχισε να τον λιθοβολεί μέχρι θανάτου σε όλο του το σώμα! Μάλιστα, του πολτοποίησε το κρανίο σε βαθμό που να μην αναγνωρίζεται!

Η σορός του άτυχου αστυνομικού μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου θα εξεταστεί από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα διαφύγει τον κίνδυνο η κουνιάδα του που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και θα είναι σε θέση να αποκαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου. Ωστόσο, μια ανώνυμη καταγγελία που τους έγινε, έστρεψε τις έρευνες στον κωφάλαλο σύζυγο της γυναίκας που προσήχθη στην Ασφάλεια. Κατάθεση έδωσε και η πεθερά του 37χρονου.

Ο αστυνομικός είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης και στις 14 Απριλίου. Τότε, άγνωστος είχε παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του στη θέση «Τυροκομείο» Φιλιατών, δένοντας από το εσωτερικό της πόρτας ένα σχοινί συνδεδεμένο με την περόνη, έτσι ώστε μόλις άνοιγε την πόρτα να γινόταν η έκρηξη.

Όμως, ο συνοριοφύλακας είχε αντιληφθεί την παγίδα και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο χώρος αποκλείστηκε και πυροτεχνουργοί του στρατού εξουδετέρωσαν τη χειροβομβίδα η οποία εστάλη στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Η απόπειρα έκανε τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ο συνοριακός φρουρός που μετείχε σε αποσπάσματα για τον εντοπισμό διακινητών μεγάλων φορτίων κάνναβης, είχε γίνει στόχος των καρτέλ ναρκωτικών από την Αλβανία!
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα