''αναγκη συνεργασιας μεταξυ των χωρων της ε.ε για το μεταναστευτικο''...

Η στροφή προς το «φασιστικό κόμμα» στην Ελλάδα συνδέεται και με το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα του ασύλου, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ...
των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αυστριακός ευρωβουλευτής Χάνες Σβόμποντα.
Μιλώντας σε εκδήλωση της Πολιτικής Ακαδημίας του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας στη Βιέννη, με θέμα «Η φυγή ως τελευταία λύση - Μετανάστες προ των πυλών της Ευρώπης», ο κ. Σβόμποντα επέκρινε τη διαφορετικότητα
των ποσοστών αναγνώρισης ασύλου στις επιμέρους χώρες της Ε.Ε., ζητώντας συνεργασία μεταξύ των κοινοτικών χωρών.
Ο αυστριακός ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην Ελλάδα, η οποία, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια να ελέγξει τις παράνομες αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία και σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται οι φτωχότερες χώρες να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος και να αφήνονται μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα.
Ο κ. Σβόμποντα ζήτησε τη λήψη μαζικών μέτρων «κατά των πραγματικά απάνθρωπων συμμοριών διακίνησης μεταναστών», για την αντιμετώπιση των οποίων, είπε, δεν υπάρχει, σύμφωνα με την Frontex, κάποια συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, και πρότεινε μια συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της Ε.Ε.
Υποστήριξε ακόμη πως στους ανθρώπους οι οποίοι φθάνουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες θα πρέπει να παρασχεθεί μόρφωση, ώστε όταν επιστρέψουν στη χώρα τους να μπορούν να γυρίσουν έχοντας μια εκπαίδευση.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα