''αναγκαια η τεχνικη πτωχευση της ελλαδας για να σπασει το αδιεξοδο''...

22:00 1/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Με μελάνα χρώματα περιγράφει τις μελλοντικές επιλογές για την Ελλάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος...
της Goldman Sachs για την Ευρώπη Χιου Πιλ.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και θα μπορούσαν να προκαλέσουν είτε εκλογές, είτε δημοψήφισμα
είτε capital controls.

Αν και η βασική εκδοχή του οικονομολόγου είναι ότι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός, η κατάσταση, γράφει, θα μπορούσε πρώτα να γίνει πολύ χειρότερη.

Όπως σημειώνει η πλατφόρμα βάσει της οποίας εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - παραμονή στο ευρώ χωρίς περαιτερω προσαρμογή και/ή εξωτερική επίβλεψη - είναι ασυμβίβαστη με τις απαιτήσεις των δανειστών.

«Όχι μόνο είναι πιθανό ότι μπορεί να χρειαστεί να δούμε τεχνική πτώχευση και/ή μπλοκαρισμένες καταθέσεις στις τράπεζες ώστε να υπάρξει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, αλλά μπορεί να είναι απαραίτητο να γίνει αυτό ώστε να σπάσει το υπάρχον αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις» γράφει ο Πιλ.

Όσον αφορά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η ανάλυση του Πιλ αναφέρει ότι «ξεκάθαρα δεν είναι μηδενική» και αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις είναι έντονα πολιτικές. Και η μακροπρόθεσμη οικονομική λογική δεν είναι χαρακτηριστικό αυτή της κατάστασης» προσθέτει ο αναλυτής της Goldman Sachs.
Keywords
Τυχαία Θέματα