Αναδρομικοι ελεγχοι στις εισφορες του ικα

Αναδρομικό έλεγχο, από τον Μάιο, στις εισφορές που έχουν δηλώσει στο ΙΚΑ και εκείνων που έχουν πληρώσει, μέσω των τραπεζών, οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις ξεκινά έως τα τέλη Οκτωβρίου το ΙΚΑ. Τις διασταυρώσεις...
παρήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης -και επιβεβαίωσε στην «Η» ο διοικητής του Ταμείου στην «Η» Ρ. Σπυρόπουλος- καθώς η αύξηση των θέσεων μισθωτής εργασίας που καταγράφει η «Εργάνη»
δεν έχουν φέρει την αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα από εισφορές.
Και αυτό, όπως τονίζουν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, επειδή παράλληλα με τις μειώσεις των μισθών, οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας είναι με καθεστώς μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Στο επτάμηνο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου οι «ευέλικτες» συμβάσεις με μειωμένο μισθό και αντίστοιχα μειωμένες εισφορές έφτασαν στο 43,5%, ενώ τον Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τις προσλήψεις με πλήρη απασχόλησης αγγίζοντας το 64% (106.192 σε σύνολο 165.623).
Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε χθες ότι έλεγχος θα γίνει και για τις εισφορές που αντιστοιχούν στις αυξημένες προσλήψεις οι οποίες δηλώθηκαν στο σύστημα «Εργάνη» τον Σεπτέμβριο με ποινή την επιβολή προστίμου 10.550 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που δεν έχει «περαστεί» στις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις, σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που προωθείται.
Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι συγκροτείται την ερχόμενη εβδομάδα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη «μετάβαση» στο νέο Ασφαλιστικό (από 1/1/2015) και την άρση των όποιων στρεβλώσεων προβλέποντας ότι «όπως το 2013 έτσι και το 2014, αν και έτος μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης των ταμείων δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην ομαλή ροή της συνολικής χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού».
Keywords
Τυχαία Θέματα