''an einai na πεσει η κυβερνηση να πεσει μαχομενη''...

16:14 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ...
μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ, τόνισε ότι είναι κατά της δραματοποίησης των διαφωνιών και πως πρέπει να υπάρξει μια λογική λύση.
«Η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη», τόνισε
ο κ. Μητσοτάκης όσον αφορά τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού συνασπισμού εν όψει της λήψης των επόμενων δύσκολων αποφάσεων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι το σημαντικότερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών, για το οποίο όμως διαβεβαίωσε πως οι πραγματικά αδύναμοι θα προστατευθούν.
Όπως είπε, «η πρώτη κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν θα προστατευθεί. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο νόμο ώστε εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν να μην προστατεύονται».
Διαφώνησε δε με την άποψη που εξέφρασε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένοι. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα».
«Η προσπάθεια που γίνεται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να γίνει πιο δίκαιη κατανομή των βαρών δεν έχει πετύχει στο βαθμό που θα έπρεπε», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην κρίση που κρατά κλειστά το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ, στρέφοντας τα πυρά του στον πρύτανη του δεύτερου Θεοδόση Πελεγρίνη.
«Η άποψη μου είναι ότι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν είναι κατάλληλος να ασκήσει τα καθήκοντά του. Δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά και ο πρύτανης να είναι στο Παρίσι και να παίζει θέατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, εκτίμησε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων που δήλωσαν έντιμα τα στοιχεία τους και μπήκαν στη διαθεσιμότητα επειδή κάποιοι επιτήδειοι δήλωσαν για παράδειγμα ότι μπήκαν με ΑΣΕΠ ενώ δεν είχαν μπει».
«Πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια και να υπάρχει πλήρης πρόσβαση στους φακέλους όλων των υπαλλήλων», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα