Αμοκ του ερντογάν κατά τραμπ και ηπα!…

Επίθεση κατά του πρόεδρου της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντας την άποψη πως η Αμερική δεν είναι… πολιτισμένη χώρα!
Την οργή του Τούρκου προέδρου, όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, φέρεται να έχουν προκαλέσει τα αμερικανικά εντάλματα σύλληψης για τους σωματοφύλακές του. Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουνίου οι Αμερικανικές αρχές εξέδωσαν 13 εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του Ερντογάν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι ότι επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα

σε Κούρδους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας στην Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του το Σάββατο σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος είπε «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποκαλούνται πολιτισμένη χώρα μετά τα εντάλματα σύλληψης».
«Εάν η Αμερική εκδίδει εντάλματα σύλληψης για τους 13 σωματοφύλακες μου σε μια χώρα όπου πήγα προσκεκλημένος, λυπάμαι, αλλά δεν θα πω ότι η χώρα αυτή είναι πολιτισμένη» πρόσθεσε.
Παράλληλα, πρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι οπαδοί του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ) ενώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του σε απόσταση μόλις 40-50 μέτρων από εκεί που βρισκόταν με τους σωματοφύλακες του και διερωτήθηκε:
«Οι φρουροί ασφαλείας πήραν μέτρα για εμάς, μάλιστα δύο από αυτούς δεν ήταν καν εκεί… Είναι αυτό δικαιοσύνη;».
Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε την πολιτική του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους, αναφέροντας «η Τουρκία δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες της σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά. Οι μουσουλμάνοι στην Αμερική αντιμετωπίζουν απελάσεις, επομένως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμοκ,amok