Αμοιβαια χειρονομια απο την ελλαδα για την επαναλειτουργια της χαλκης ζητα ο ερντογαν...

20:14 5/10/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗ Δ. ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...
Δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, επανέλαβε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο...
πρόσθεσε πως η Άγκυρα αναμένει μια αμοιβαία χειρονομία από την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα «την εκλογή του μουφτή στη δυτική Θράκη από την μουσουλμανική κοινότητα».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «εν αναμονή
της εξαγγελίας της δέσμης μέτρων εκδημοκρατισμού, η ελληνική κοινότητα πίστευε ότι το χρόνιο αίτημά της θα έβρισκε ανταπόκριση, αλλά τελικά η εξαγγελία των μέτρων άφησε διάχυτη μια αίσθηση απογοήτευσης».
«Εμείς η τουρκική κυβέρνηση δεν διορίζουμε τον Έλληνα Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνική κοινότητα επιλέγει το θρησκευτικό της ηγέτη. Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της μουσουλμανικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;», σχολίασε ο Ερντογάν.
Επίσης ανέφερε πως «η τουρκική κυβέρνηση έχει χορηγήσει τουρκική υπηκοότητα σε ξένους κληρικούς λόγω έλλειψης μελών της Ιεράς Συνόδου».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε τέλος ότι στην Αθήνα υπάρχουν δύο τεμένη που κατεδαφίστηκαν και συμπλήρωσε: «Είπαμε στην Ελλάδα, επιτρέψτε να φτιάξουμε τα τεμένη αυτά, δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγιέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα