Αμφισβητηση απο χ. παπουτση καταγγελιων για παρακολουθηση

Την τελευταία δεκαετία οι επισυνδέσεις γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μέσω «ΚΑΦΑΟ» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή την πρόσφαστη τοποθέτηση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Α. Λαμπρινόπουλου, για τον εντοπισμό... μηχανισμών παρακολούθησης τηλεφώνων σε «ΚΑΦΑΟ» του ΟΤΕ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής ότι «ανεύθυνα δημιουργεί θέμα ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ως αξιόπιστος».
Σημείωσε, επίσης, το νομικό πλαίσιο της χώρας έχει θωρακίσει την ΑΔΑΕ με τεράστιες αρμοδιότητες και είναι ευθύνη της πολιτείας «να ελέγξει την ΑΔΑΕ γιατί δεν ασκεί τις αρμοδιότητες αυτές όχι μόνο προς τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις τηλεφωνίας αλλά και για την ΕΥΠ».Ανέφερε ακόμη ότι τις «επισυνδέσεις δεν τις κάνει η ΕΥΠ, αλλά ο πάροχος, δηλαδή η ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας είπε «δεν πιστεύω ότι μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, δεν πιστεύω ότι μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι ακόμη και σεις μπορείτε να ελέγξετε τη δράση κυκλωμάτων μέσα στην ΕΥΠ, αυτό που πιστεύω όμως ότι μπορείτε να κάνετε και αυτό σας προκαλώ να κάνετε, είναι να προχωρήσετε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου της ΕΥΠ».
Keywords
Τυχαία Θέματα