Αλεξης, ο κωλοτουμπας της δραχμης

13:24 14/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Από το : tokarfi.gr
Φωτιά βάζει και πάλι στο προεκλογική σκηνικό ο Αλέξης Τσίπρας που παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλε τόσο καιρό, στο τέλος δεν κατάφερε να κρύψει τα κρυφά του σχέδια για την δραχμή. Το νόμισμα δεν αποτελεί...
φετίχ μας αποκάλυψε και συνέχισε λέγοντας «Έχει σημασία αν είναι δραχμή η ευρώ;» Μάλιστα ο πρόεδρος
των συνιστωσών επεσήμανε πως θα πει «όχι» στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αν το τίμημα για τον ελληνικό λαό είναι μεγάλο. Ποιο θα είναι το τίμημα όμως αν αποχωρήσουμε, μας το φυλάει για έκπληξη μετά τις εκλογές…

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αναλυτικά στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ανέφερε ότι το ευρώ δεν μπορεί να αποτελεί φετίχ…

«Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ; Έχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ; Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα μνημόνια, μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική.

Μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά μας να πεινάνε στους δρόμους και μισθούς 300 ευρώ είναι εικόνες που παραπέμπουν σε χώρα της Αφρικής» συμπλήρωσε.

«Αν αποδεχθούμε το ευρώ και ξερό ψωμί, τότε ούτε διαπραγμάτευση θα μπορούμε να κάνουμε, ούτε καλύτερες συνθήκες για την Ευρώπη θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε. Λέμε ευρώ, που είναι το εθνικό μας νόμισμα, αλλά θα παλέψουμε να είναι ισότιμη η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη, διότι μια χώρα με μισθούς πείνας δεν έχει ισότιμη συμμετοχή, είναι αφρικανική».

Για το θέμα μίλησε και σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως νομικά, πολιτικά και οικονομικά η έξοδος μας από το ευρώ θα διαλύσει την ευρωζώνη.

«Το Μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το Μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, παρατήρησε χαρακτηριστικά, αλλά αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν το λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη. Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;»

Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο Β, είναι σαν να λέμε ότι στον πόλεμο για να χάσουμε, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, είναι μέρος της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι οι απόψεις για την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα