Αλεξη, βαλε μπροστα τις μηχανες και αλλαξε ροτα!

12:38 28/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητέ Αλέξη, παρά τα τραγικά λάθη που κάνουν οι συνεργάτες σου, ο Ελληνικός λαός σε εμπιστεύεται ακόμα, μη τον προδώσεις. Υπάρχουν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι στο ΣΥΡΙΖΑ που...
τραγουδάνε σε άλλη συχνότητα με δικές τους συνθέσεις και τραγούδια. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση και όχι την αντιπολίτευση.

Με την αλλαγή στο διαπραγματευτικό οικονομικό επιτελείο, έκανες το πρώτο βήμα, μην σταματάς όμως εκεί. Μόνο ο Ευκλείδης όταν μιλάει στη βουλή
να είναι προσεκτικός και να μην λέει ότι ...«εμείς» λέμε την αλήθεια, γιατί από αλήθειες έχει χορτάσει ο Ελληνικός λαός από τους πολιτικούς.

Αλέξη, αν χρειαστεί κάνε και παράβαση των όσων υποσχέθηκες προεκλογικά. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όλοι οι πολιτικοί προκειμένου να αναλάβουν την εξουσία λένε πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούν να κάνουν η υπόσχονται πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση. Μέσα στο κόμμα σου όμως, υπάρχει ένα 5-10% που δεν σου επιτρέπει να προχωρήσεις σε μεγάλες δημοσιονομικές και οικονομικές τομές.

Απομόνωσε αυτά τα στοιχεία μαζί με τους «goldoφιμιμίδες» που έχουν μαζευτεί γύρω σου, και δώσε ελπίδα και προοπτική στον Ελληνικό λαό. Έχεις πολύ καλά στελέχη που πρέπει να τα εμπιστεύεσαι, αλλά έχεις «σαβούρα» και «βλίτα» που πρέπει να απομονώσεις. Καλά έκανες και αφαίρεσες αρμοδιότητες και από την κα Παναρίτη!

Δίπλα σου έχεις έναν εξαίρετο πολιτικό και οικονομολόγο και δεν είναι ο μόνος. Μετριοπαθής, σοβαρός και καλό συνομιλητής. Ο Γιάννης Δραγασάκης. Τον γνώρισα πολύ παλιά, όταν διοικητής στην Εθνική Τράπεζα τη 10ετία του΄90 ήταν ο αείμνηστος Δημήτρης Γερμίδης, ήταν φίλοι, συμφοιτητές και μετά οικονομολόγοι. Αν και πολιτικά αντίπαλοι, μιλούσε με τα καλύτερα λόγια.

Στις 18-4-2015 σε μία ανάρτηση με τίτλο: «Αλέξη! πάρε βούρδουλα και ρίξε μερικά γαμοσταυρίδια»,αυτό ήταν ακριβώς το νόημα, να κάνεις αλλαγές και να πάρεις αποφάσεις ουσίας. Συνέχισε έτσι και δεν θα χάσεις, όσο σκληρά μέτρα και αν πάρεις. Βάλε τις μηχανές μπροστά για να ξεκολλήσει το πλοίο από τα αβαθή. Μην σταματάς όπως ανέφερα στην ανάρτηση:

«Πάρε το βούρδουλα και ρίξε μερικά «γαμοσταυρίδια» σε κάποιους συνεργάτες σου και υπουργούς για να ηρεμίσουν. Ακολούθα τη συνταγή του γέρο-Καραμανλή. Μόνο έτσι θα πας μπροστά τώρα που έχεις το λαό μαζί σου. Αργότερα ίσως είναι αργά. Μαζεψέ τους από τα κανάλια όταν δεν έχουν κάτι σημαντικό να πουν και βάλτους να δουλέψουν.

Έξυπνος είσαι και ξέρεις πολύ καλά, ό,τι, το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις ψηλά, αλλά να κρατηθείς στην κορυφή! Ο λαό σου, σου δείχνει εμπιστοσύνη ακόμη, ακολούθα λοιπόν τα βήματα της καρδιάς του. Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρουν τα αλλοπρόσαλλα νομοσχέδια που φέρνουν για ψήφιση οι υπουργοί σου».

Στη συνέντευξη σου με το Νίκου Χατζηνικολάου, δεν βγήκε η μεγάλη είδηση. Ήσουν συγκρατημένος σε όλες τις απαντήσεις με έντονο προβληματισμό. Μέσα από τα όσα είπες φάνηκαν οι καλές σου προθέσεις και η θελησή σου να βγάλεις τον τόπο από την φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν φθάνουν όμως μόνο οι καλές προθέσεις. Με προθέσεις δεν βάφονται «αυγά».

Χρειάζονται θαρραλέες και σκληρές αποφάσεις μαζί με αίμα που θα δώσει ο Ελληνικός λαός αν του έχει απομείνει κάποια σταγόνα. Οι τοκογλύφοι δανειστές, μας τρίζουν τα δόντια καθημερινά. Και αυτοί δεν έχουν δόντια, αλλά «χαυλιόδοντες». Δεν είναι εύκολο να τους ξεριζώσεις.

Κάνε Ευρωπαϊκές συμμαχίες και ρίξε το βάρος στη διπλωματική γλώσσα, με νέο δυναμικό επιτελείο σε διαπραγματεύσεις και αποφάσεις για μια έντιμη συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει...Alex! Και αντί να βαράμε εμείς νταούλια και να χορεύουν οι δανειστές μας όπως έχεις πει, να μας βαράνε αυτοί τα νταούλια και να χορεύουμε εμείς στο δικό τους ρυθμό. Τότε ούτε δημοψηφίσματα ούτε εκλογές θα μας σώσουν!!!!!!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα