''ακρως ανησυχητικες οι εξελιξεις στην τουρκια''...

07:38 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Άκρως ανησυχητικές χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις εξελίξεις στην Τουρκία και όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «κανένας δεν δικαιούται να μην επαγρυπνεί, καθώς δημιουργεί ανησυχία η αθέατη «εμπλοκή» στα γεγονότα...
του τουρκικού στρατού».
Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο συσκέψεις με τους τομεάρχες Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και Άμυνας
Γιώργο Νταβρή προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους δύο τομεάρχες να απευθυνθούν για ενημέρωση στους αρμόδιους υπουργούς.
Ο Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα, ο οποίος, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «ανέφερε στον Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα την κατάσταση στην Τουρκία έχοντας συνεχή ενημέρωση τόσο από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, όσο και από τις Προξενικές μας Αρχές και κυρίως από το Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης».
Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα υπάρξει και επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο Υπουργείο Εξωτερικών για πιο λεπτομερή ενημέρωση.
Εξάλλου, ο κ. Νταβρής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος «έδωσε μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί κυρίως στη Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι κινήσεις των πλοίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο (τελευταία «διέλευση» οι δύο φρεγάτες) βρίσκονται σε στενότατη επιτήρηση».
Οι ΑΝΕΛ επισημαίνουν ότι «ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως διαβεβαίωσε, μόλις επιστρέψει από τη διάσκεψη των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, θα έχει συνάντηση με τον Τομεάρχη Άμυνας των ΑΝΕΛ Γιώργο Νταβρή».
Keywords
Τυχαία Θέματα