Αισιοδοξος ο αντωνης σαμαρας...

20:42 14/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Είναι αλήθεια ότι ο ΕΝΦΙΑ όπως γράψαμε (εδώ) προκάλεσαν τις καθησυχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για... εφαρμογή του παλαιού καθεστώτος φορολόγησης αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του ΕΝΦΙΑ και προαναγγέλλοντας διορθωτικές κινήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο. Την τελευταία εβδομάδα, παρασκηνιακά τουλάχιστον, ακούγονται
ακόμη και φωνές, κυρίως κομματικές, που τάσσονται υπέρ της αλλαγής του νόμου, εκτιμώντας ότι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις δεν αρκούν για να μεταβάλλουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.
«Το στρατήγημα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά έχει όλα τα εχέγγυα της επιτυχούς έκβασης. Η κυβέρνηση πάσχει στα ζητήματα της καθημερινότητας», σχολίαζε χαρακτηριστικά σημαίνον κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στην εφημερίδα Καθημερινή προσθέτοντας ότι: «η κυβέρνηση πέτυχε να υπερβεί ανυπέρβλητα εμπόδια και να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και σήμερα κινδυνεύει να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια από τα αυτογκόλ ορισμένων».
Στόχος του κ. Σαμαρά από ότι μαθαίνουμε είναι να είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ πριν από τη μετάβασή του στο Παρίσι για τη συνάντηση με την τρόικα και από εκεί στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στα τέλη του μήνα, εξάλλου, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής. Εκεί, προτίθεται να θέσει με έμφαση το θέμα των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Ε.Ε κ. Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειράν συνάντησή του με τον κ. Γιουνκέρ, κατά την οποία θα συζητηθούν οι σχέσεις της Αθήνας με την τρόικα και οι αλλαγές στη φορολογική πολιτική.
Ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς να έχουν υλοποιήσει όλες τις κατά τομείς δράσεις προκειμένου να καταστεί ξεκάθαρη στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν η βούληση της Αθήνας για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Πάντως σήμερα κάποιοι προσπαθούν επιδεικτικά να τονίσουν ότι η τρόικα δεν πρόκειται να αποχωρήσει νωρίτερα από το 2016 δημιουργώντας κλίμα ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα καινούργιο πρόγραμμα πράγμα το οποίο η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.
Σημαντικό θέμα είναι οι επιπτώσεις που έχουν υποστεί οι Ελληνικές επιχειρήσεις από το Ρωσικό εμπάργκο όπου ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι πρόκειται για σύνθετο θέμα στην επίλυσή του.
Συμπερασματικά ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί την ¨Αχχίλειο πτέρνα της κυβέρνησης" αφού έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο που πιέζει για οριστική επίλυσή του μιας και κτυπά την ραχοκοκαλιά των ψηφοφόρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Δεδομένου όμως ότι τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ εντοπίστηκαν από το Μαξίμου καθώς και τα στελέχη που τα προκάλεσαν υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για τις εξελίξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα