Αιφνιδιασμος και αμηχανια επικρατει στην κυβερνηση...

20:43 2/10/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΤΗΡΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ...
Στάση αναμονής τηρεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας μετά την είδηση της αποφυλάκισης των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της πληθώρας των σεναρίων ...
που τη διαδέχθηκαν.
Επί του παρόντος το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαψεύδει τα σενάρια περί δυσαρέσκειας για τους χειρισμούς των Υπουργών Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου διαμηνύοντας ότι ο Πρωθυπουργός περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους «στενούς του συνεργάτες».
Την ίδια
ώρα δικαστικοί κύκλοι σημειώνουν ότι τα στοιχεία θεωρούνται «δεμένα», πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.
Ωστόσο, από πολιτικούς κύκλους εγείρονται ερωτήματα για το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν διαβεβαιώσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ότι οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα προφυλακιστούν, καθώς το κατηγορητήριο είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό.
Διαβεβαιώσεις που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στη χθεσινή ομιλία του στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον να μιλήσει για «συντριβή του εξτρεμισμού», και για ηγεσία της Χρυσής Αυγής που «έχει οδηγηθεί στην φυλακή».
Ενδεικτική είναι και η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ, με τον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν να σημειώνει ότι η απελευθέρωση πριν τη δίκη των τριών κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο η δίωξη σε βάρος τους είναι καλά τεκμηριωμένη από την κυβέρνηση.
«Αν πρέπει πάντως να κρατήσουμε μία σταθερά», έλεγε στέλεχος της κυβέρνησης δίνοντας και των τόνο των σημερινών εξελίξεων, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από το ότι «ουδείς περίμενε την αποφυλάκιση των τριών».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα