Αιχμες στουρναρα για τον υπουργο επικρατειας

16:30 3/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Νέο μέτωπο μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, άνοιξε μετά τις αιχμές του πρώτου από τη Βουλή κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός είχε εξαπολύσει επίθεση, χωρίς εμφανή...
λόγο καθώς τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις κυβέρνησης – ΤτΕ είχαν αποκατασταθεί.
Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς είχε πει:«Καμιά φορά θα πρέπει να ελέγχεται και ο ελεγκτής.
Γιατί κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει τη σημερινή ιδιότητα του κ. Στουρνάρα με αυτή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά», αναφερόμενος στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα δάνεια των ΜΜΕ.
Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμη ότι στο παρελθόν αποτελούσε τρόπο ζωής και όχι ατύχημα το τρίγωνο διαπλοκής και η αδιαφανής σχέση πολιτικού προσωπικού και ΜΜΕ.
Όμως, ο κ. Στουρνάρας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση και σήκωσε το γάντι του που του πέταξε ο κ. Παππάς. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο κεντρικός τραπεζίτης δεν σιώπησε αυτή τη φορά και είπε: «Αν αληθεύουν αυτά που μεταδίδονται ότι είπε ο υπουργός Επικρατείας, αυτό δείχνει έλλειψη γνώσης και σεβασμού στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, η οποία εδράζεται στην ιδρυτική της συνθήκη».
Είναι φανερό ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα αφήνει αναπάντητη καμιά προσπάθεια κυβερνητικών αξιωματούχων να παρέμβουν στη λειτουργία της ΤτΕ αλλά και να μην απαντά σε αιχμές για το αδιάβλητο των πορισμάτων που συντάσσει η κεντρική τράπεζα. Αν και τον τελευταίο καιρό ο κεντρικός τραπεζίτης έχει συνεργαστεί αρμονικότατα με την κυβέρνηση, τόσο για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης όσο και για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, και έχει συμβάλλει στην επιτυχία της αξιολόγησης, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα στις σχέσεις τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα