''αγωνας δρομου'' 40 ημερων για την ελληνικη οικονομια...

20:16 1/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Ως «κρας τεστ» αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές το Eurogroup της Δευτέρας αφού και οι δύο πλευρές ...
αναγνωρίζουν πως η πλέον κρίσιμη συνάντηση, κατά την οποία θα ληφθούν και οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης των 3 δισ. ευρώ, θα είναι η 9η Νοεμβρίου.

Οι επόμενες 40 ημέρες είναι κρίσιμες για την κυβέρνηση αφού θα πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να κλείσει τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό αλλά και να καθορίσει το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες
για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα πρόκειται να είναι αναγνωριστική και δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Ο Έλληνας Υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα πρέπει να «καταθέσει» διπλό προϋπολογισμό, να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του προγράμματος αλλά και να διαπραγματευθεί τα «θολά» σημεία της συμφωνίας, ώστε να καθοριστούν επαρκώς ποια άλλα προαπαιτούμενα θα πρέπει να «τρέξει» η κυβέρνηση για να λάβει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 3 δισ. ευρώ στις 9 Νοεμβρίου.

Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκονται από χθες στην Αθήνα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Έτσι, όπως γίνεται κατανοητό, το θέμα του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να βρίσκεται στην ατζέντα της Δευτέρας, όπως επιβεβαίωσε κι ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Bloomberg, και πιθανότατα θα μετατεθεί κι αυτό για τον επόμενο μήνα.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα