Αγνοειται αεροσκαφος της air asia με 155 επιβαινοντες

Η πτήση QZ8501 είχε απογειωθεί από την Ινδονησία με προορισμό τη Σιγκαπούρη - Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 42 λεπτά μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια...

Ο πύργος ελέγχου που παρακολουθούσε την πτήση QZ8501 της αεροπορικής εταιρείας AirAsia έχασε επαφή με το αεροπλάνο στις 07:00 τοπική ώρα.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας, με κατεύθυνση τη Σιγκαπούρη.

Η ίδια η εταιρεία έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter
πως ο πύργος ελέγχου έχασε επαφή με το αεροσκάφος αμέσως μετά τις 07:00 τοπική.

Το αεροσκάφος μετέφερε 155 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων και των έξι μελών του πληρώματος.

«Oι εργασίες των ομάδων διάσωσης έχουν ήδη ξεκινήσει και η AirAsia συνεργάζεται πλήρως με αυτές» ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος έχασε κάθε επαφή περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το FIR Σιγκαπούρης-Τζακάρτα. Αυτό συνέβη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, 42 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια.

Η Σιγκαπούρη από την πλευρά της έχει ήδη κινητοποιήσει αεροπορία και ναυτικό για την τυχόν διάσωση επιβατών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ινδονήσιος υπουργός Μεταφορών, Χαντί Μουστοφά, ανέφερε πως το αεροπλάνο ζήτησε περίεργη αλλαγή πορείας, πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, υπενθυμίζει ότι δεν είναι δίχως σημασία η παρατήρηση πως η Σιγκαπούρη βρίσκεται στο μέσο της περιόδου των βροχών.

Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα Airbus A320-200.

Το νέο περιστατικό μυστηριώδους εξαφάνισης αεροπλάνου έρχεται σχεδόν κάτι παραπάνω από οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.
Keywords
Τυχαία Θέματα