Αγκαλια τσιπρασ-ταγματαρχης, παροντες παπανδεου και μοσιαλος στη γιορτη της ερτ; (βιντεο)

11:35 19/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Ποτάμι: «Θεσμική εκτροπή το άνοιγμα της ΕΡΤ,
με απόφαση Πρωθυπουργού για λόγους επικοινωνιακών αναγκών».
Ρωγμές και ειρωνικά σχόλια σε στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έφερε η επίσκεψη...
στο Μαξίμου των Τσακνή-Ταγματάρχη την οποία και λοιδορούν(!). Το κόκκινο «χαλί» έλειπε και το τιμητικό «άγημα» ανέφεραν χαρακτηριστικά!!! Παρά τις αντιδράσεις της Πολιτικής Γραμματείας και μελών της Κ.Ο., το Μαξίμου προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση επαναλειτουργία
της ΕΡΤ, χωρίς την συγκατάθεση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής για το διορισμό μελών ΔΣ.

Σύμφωνα με το Non paper του Μαξίμου, γιατί επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν είδαμε-μάλιστα κάποιοι τολμηροί μιλάνε για «μαϊμού» συνάντηση-αφού δεν υπάρχει ούτε φωτογραφία, μόνο είσοδο και έξοδο Τσακνή-Ταγματάρχη, που έγινε με «παπά» χωρίς κουμπάρο, έκανε ο ίδιος το «μυστήριο». Η ΕΡΤ επαναλειτουργεί την Δευτέρα 25-5-2015, και τα επίσημα «εγκαίνια» θα γίνουν στις 11 Ιουνίου, που συμπληρώνονται 2 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα που «μαύρισε» όλη η Ελλάδα.

Την ημέρα εκείνη όπως «λέει» ο πρωθυπουργός, θα συναντηθούν στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου για τη μεγάλη γιορτή, και θα αγκαλιαστούν για πρώτη φορά, Τσίπρας-Ταγματάρχης(!). Ω! τι κατάντια για το ΣΥΡΙΖΑ!!! Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελετή θα προσκληθούν, Γιώργος Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος και πιθανόν ο Παντελής Καψής από τον ίδιο τον Ταγματάρχη.

Το τελετουργικό μέρος και την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο υπουργός επικρατείας Νίκος Π αππάς με βοηθό το μελος Έλλη Παπακωνσταντίνου. Τι διακόσμηση και τα εικαστικά στον προαύλιο χώρο το άλλο μέλος, Νίκος Τρανός. Τις μουσικές επιλογές ό νέος πρόεδρος Διονύσης Τσακνής και το μέλος Μ. Γρηγορίου. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.

Όπως μας ενημέρωσαν of the record, σκέψη του κου Παππά είναι να καλέσει και τον Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Δημήτρη Σταμάτη, Γιώργο Μουρούτη και Σίμο Κεδίκογλου να συμμετέχουν στην γιορτή τιμητικά, αφού αυτοί, είναι οι αρχιτέκτονες του ν.4173/2015 πάνω στον οποίο στηρίχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να τους τιμήσει! Ευπρόσδεκτος θα είναι και ο Ε. Βενιζέλος. Μάλιστα ο Νίκος Παππάς σκέφτεται να τους προτείνει καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής να παίζουν το «ντέφι» για όσους επιθυμούν να σύρουν το χορό, τον οποίο θα σύρει πρώτος ο ίδιος και μετά Ταγματάρχης-Τσίπρας και λοιποί προσκεκλημένοι!!!

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μετά από πρόταση του Νίκου Παππά και οι μεγάλες επιτυχίες του προέδρου Δ. Τσακνή, «Είμαι ένας δημόσιος φορέας» και «Σύμβαση αορίστου χρόνου». Στη γιορτή προσκεκλημένος θα είναι και ο Γιώργος Μάγκας το «πρώτο κλαρίνο» της χώρας με την πολύχρωμη στολή του, για να παίξει το κλασσικό και αγαπημένο τσάμικο «Ιτιά» που θέλει να χορέψει ο υπουργός! Το αφιερώνουμε με αγάπη πατήστε ΕΔΩhttps://www.youtube.com/watch?v=hoElUd0wlQ8

Η γιορτή θα κλίση από τον ίδιο χορεύοντας υπό τους ήχους βιρτουόζου μπουζουκτζή την «Αφιλότιμη» του Στράτου Διονυσίου.

Η όλη τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από τη «νέα» ΕΡΤ!

Στην τελετή, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αμφίβολο είναι αν θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για προδοσία του αγώνα τους με το νομοσχέδιο και επιλογή Ταγματάρχη. Διότι όπως έχουν πει, νιώθουν ντροπή από μια τέτοια εξέλιξη που τους επεφύλαξε το κόμμα για το οποίο πάλεψαν να έρθει στην εξουσία, και αναρωτιούνται:

Δεν υπήρχε στα 10 εκ. Έλληνες ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής με κύρος και γνώσεις; Μια τέτοια επιλογή δεν ντροπιάζει μόνο τους εργαζόμενους-αγωνιστές, αλλά και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ που θα πληρώσει πολύ ακριβά την επιλογή. Στην ίδια εκδήλωση ηχηρές απουσίες θα είναι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, που ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, και πάνω στα «κάγκελα».
Νεότερα προσεχώς μετά την ακρόαση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής. Εκεί θα δούμε πόσα μύδια πιάνει ο σάκος και ποιοι πραγματικά έχουν «μέζεα» κατά Ζουράρι να ανακρίνουν τα μέλη και να τα στείλουν για συγκομιδή απορριμμάτων στους δρόμους της ..Αθήνας, πριν αναλάβουν επίσημα υπηρεσία στο Ραδιομέγαρο!

Εντωμεταξύ, μετά την κατάθεση ερώτησης στον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά από τους βουλευτές του «Ποταμιού» για τις επιλογές μελών ΔΣ της ΕΡΤ, σε σκληρή ανακοινωσή τους αναφέρουν:

Κε Τσίπρα, ανοίγει η ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα;
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της ερώτησης που καταθέσαμε το πρωί προς τον υπουργό επικρατείας Ν. Παππά, σχετικά με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί στην εφαρμογή του νόμου για την ΕΡΤ, με την οποία ζητούσαμε την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων και τον ορισμό συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και η οργάνωση «πρώτη φορά αριστερά» ξαναχτύπησε.
Μέσω της γνωστής, πλέον, μεθόδου διακυβέρνησης μέσω non paper, πληροφορηθήκαμε πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους προτεινόμενους από τον υπουργό του για τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ και, μεταξύ άλλων, ανήγγειλε πως η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα. Τι σημαίνει, άραγε, αυτή η διατύπωση; Ποιος θα την ανοίξει; Οι .προτεινόμενοι, και δεν είναι προσωπικό το θέμα, δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή και, ως εκ τούτου, ο διορισμός τους δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Θα ανέβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή, μήπως, ο Υπουργός του; Ή σχεδιάζει να στείλει με το «έτσι θέλω» και βεβαίως χωρίς θεσμική νομιμοποίηση τους επιλεγέντες στην ΕΡΤ να αναλάβουν τη διοίκησή της;
Θα πρόκειται για θεσμική εκτροπή για λόγους επικοινωνιακών αναγκών. Μέχρι που θα φτάσει, άραγε, η καθεστωτική νοοτροπία και πρακτική τους;
Σπ. Δανέλλης - Ηρακλείου
Keywords
Τυχαία Θέματα