Αυξανονται τα θυματα απο τη γριπη στις ηπα

14:59 7/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ καθώς, μέχρι στιγμής, 2.257 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία από επιπλοκές της γρίπης ενώ 18 παιδιά υπέκυψαν.Ο Τομ Σκίνερ, εκπρόσωπος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών... προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες επισημαίνοντας ότι η χώρα διανύει από τις ιδιαίτερα επιθετικές περιόδους γρίπης ενώ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, εντοπίζονται ήδη σε 41 πολιτείες.

«Οι ΗΠΑ
βρίσκονται πέντε εβδομάδες πριν την μέση περίοδο γρίπης και αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο άσχημα θα εξελιχθεί η φετινή περίοδος », τονίζει ο Λιν Φινέλι, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί το θέμα της γρίπης στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο και επίκουρο καθηγητή της Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Τζον Μπρόνσταιν, τα συνήθη συμπτώματα των ασθενών είναι βήχας, ξερός λαιμός, κόπωση , πονοκέφαλος, καταβολή και πυρετός.
Τρία στα τέσσερα άτομα με συμπτώματα γρίπης δεν έχουν εμβολιαστεί. Το στέλεχος H3N2 είναι το στέλεχος της γρίπης που κυριαρχεί την φετινή περίοδο στις ΗΠΑ και όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.
Περίπου 127 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου έχουν ήδη διανεμηθεί και 15 εκατομμύρια εξ αυτών παρήχθησαν αυτή την περίοδο.
Την ίδια ώρα στην μακρινή Κίνα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα εκατομμύριο άτομα νοσηλεύονται κάθε εβδομάδα εξαιτίας επιπλοκών της γρίπης.
Για τους Κινέζους γιατρούς, το κυρίαρχο στέλεχος της γρίπης της φετινής περιόδου στη χώρα είναι το H1N1.
Keywords
Τυχαία Θέματα