ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

12:12 25/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 έχει υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρίας Tepco. Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης και οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν «αφύσικα» επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα... Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Στην Κίνα, εξάλλου νοσηλεύονται από χθες 2 Ιάπωνες ταξιδιώτες που
έφθασαν αεροπορικώς και εισήχθησαν αμέσως στο νοσοκομείο καθώς κατά την είσοδό τους στη χώρα βρέθηκε να έχουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια.
«Τεστ έδειξαν ότι στους δύο ταξιδιώτες ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που υπερβαίνουν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια» ανακοίνωσε η Γενική Υπηρεσία Ελέγχου της Ποιότητας, Επιθεώρησης και Καραντίνας της Κίνας.
Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας επισημαίνεται ότι οι δύο ταξιδιώτες που έφθασαν στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού με εμπορική πτήση από το Τόκιο, υποβάλλονται ήδη σε ιατρική αγωγή και δεν παρουσιάζουν κίνδυνο να μολύνουν τρίτα πρόσωπα με ραδιενέργεια.
«Οι αποσκευές και ρούχα τους καταστράφηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Οι δύο Ιάπωνες που νοσηλεύονται στην ανατολική πόλη Σουτσού, διέμεναν σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 200 έως 350 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Εντωμεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συμβάλλουν στις ρίψεις νερού για να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο.
Μηχανικοί δουλεύουν ασταμάτητα μετά από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι πριν από δύο εβδομάδες για να σταθεροποιήσουν το ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο, που διαθέτει έξι αντιδραστήρες, και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό δυστύχημα
Όμως, οι επιχειρήσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο τηςΦουκουσίμα στη βορειοανατολική Ιαπωνία μπορεί να διαρκέσουν τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία Tepco μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της.
«Αποτιμούμε τις ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο και δεν μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο εξοπλισμός για την ψύξη. Οι εργασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη τουλάχιστον ένα μήνα, ποιός ξέρει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tokio Electric Power.
Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι «δεν αποκλείει την πιθανότητα να αυξήσει σε 6 τη διαβάθμιση της σοβαρότητας του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι-1 από πέντε που έχει οριστεί σήμερα στην επτάβαθμη κλίμακα, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης».
Οι επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης διακόπηκαν μερικώς μετά τη μόλυνση με ραδιενέργεια τριών εργαζομένων σε κτίριο που στεγάζει μια τουρμπίνα, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο που στεγάζει τον αντιδραστήρα 3, πρόσθεσε σήμερα εκπρόσωπος της Te
Keywords
Τυχαία Θέματα