Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του εοφ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), την Τετάρτη.

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή της ηγεσίας του ΕΟΦ έγινε με την επικύρωση του διορισμού του νέου προέδρου από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον χειρουργό Δημήτρη Φιλίππου να αντικαθιστά τον Ιωάννη Μαλέμη.

Στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Ηλίας Γιαννόγλου, διορίζεται ο γιατρός

Ελευθέριος Πάλλης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στη θέση του Β΄Αντιπροέδρου τοποθετείται ο Δ/ντής Οικονομικής Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ -ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ), Χαράλαμος Κανδηλωρος, αντικαθιστώντας την Κλεαρέτη Παρασκευοπούλου. Ο διορισμός είναι άνευ οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης.

Μέλος του ΔΣ του ΕΟΦ αναλαμβάνει η Λέκτορας Αστικού Δικαίου, στη  Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Αθηνά Κοντογιάννη, με αναπληρώτριά τη Νομικό Παναγιούλα Μακρή. Τακτικό μέλος ορίζεται ο Ιατρός Εργασίας Χρήστος Κουρούσης, με αναπληρώτριά τη Αναπλ. Καθηγήτρια Εργαστηρίου Βιολογίας- Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Μαρία Γαζούλη.

Διευκρινίζεται ότι ο Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΟΦ έχει εκτελεστικά καθήκοντα και ο Αντιπρόεδρος Β΄ είναι αρμόδιος για ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του ΕΟΦ σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του, καθώς και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά αλλά και η ενίσχυση των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού με συγχωνεύσεις και συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα