''αφησαμε πισω τα δυσκολα''...

«Στους 18 μήνες που πέρασαν από τις εκλογές, ακολουθήσαμε μία δύσκολη και ανηφορική πορεία. Τα δύσκολα, όμως, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι πίσω μας», ανέφερε...
ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι «το 2014 θα είναι μία διαφορετική χρονιά», καθώς όπως είπε «προσδοκούμε να είναι
η πρώτη χρονιά, μετά από κάμποσα χρόνια, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
«Καθώς τώρα βάλαμε τα θεμέλια, πρέπει το κράτος να λειτουργήσει ως καταλύτης στην πορεία προς την Ανάπτυξη, και θα δείτε ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα ξεδιπλωθούν διάφορες πρωτοβουλίες στο νομοθετικό επίπεδο και όχι μόνο, της Κυβέρνησης, που ακριβώς θα επιδιώξουν να κάνουν την Ελλάδα ακόμα περισσότερο ανταγωνιστική, ακόμα περισσότερο φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, και, ταυτόχρονα, θα είναι πρωτοβουλίες που θα προστατεύσουν τον καταναλωτή αδιαφορώντας για επιμέρους συντεχνίες. Αυτή θα είναι η κατεύθυνση», σημείωσε ο υπουργός.
«Υπάρχουν πρωτοβουλίες συγκεκριμένες, αφενός για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων, θα προχωρήσουμε και θα παρουσιάσουμε το νομοσχέδιο μέσα στον Γενάρη. Υπάρχει η άλλη πρωτοβουλία που αφορά την ομαλή λειτουργία της αγοράς με την ενίσχυση του ανταγωνισμού -πρωτοβουλία που προχωρούμε σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ- και υπάρχουν και άλλες, όπως ας πούμε το νομοσχέδιο για την εξωστρέφεια, έτσι ώστε να κάνουμε την Οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και πιο εξωστρεφή», κατέληξε.
Πηγή : enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα